Ik gebruik af en toe biologische citroenen en ik zou van de schil graag citroenrasp maken.
Hoe lang is dat houdbaar als ik het in de koelkast bewaar? Ik bak niet altijd iets waar ik citroenrasp bij nodig heb als ik wel een citroen gebruik, vandaar.
Alvast bedankt voor jullie antwoord.
Citroenrasp
- Ilona
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: di 20 dec 2011, 14:57
- Locatie: Midden Limburg
Citroenrasp
Groetjes,
Ilona.
Ik bak met een Panasonic BM - 2500 WXE
Ilona.
Ik bak met een Panasonic BM - 2500 WXE
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Citroenrasp
Ik gebruik drie manieren hiervoor,
Citroenrasp van 5-6 citroenen mengen met 2 eetlepels suiker in een jampot mengen.
Dit kun je maanden bewaren.
Citroenrasp mengen met wat water, in een ijsblokjes doosje doen en invriezen.
Ook maanden te bewaren.
Citroenrasp drogen boven de verwarming, de smaak is wel wat minder maar als je wat meer gebruikt ook prima.
Citroenrasp van 5-6 citroenen mengen met 2 eetlepels suiker in een jampot mengen.
Dit kun je maanden bewaren.
Citroenrasp mengen met wat water, in een ijsblokjes doosje doen en invriezen.
Ook maanden te bewaren.
Citroenrasp drogen boven de verwarming, de smaak is wel wat minder maar als je wat meer gebruikt ook prima.
- Ilona
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: di 20 dec 2011, 14:57
- Locatie: Midden Limburg
Re: Citroenrasp
Ik heb wel eens geprobeerd met suiker en dan in de koelkast maar dat wordt helemaal bruin. Heb het weggegooid omdat ik het niet meer durfde te gebruiken.
Hoe zie ik als het niet meer te gebruiken i?
Hoe zie ik als het niet meer te gebruiken i?
Groetjes,
Ilona.
Ik bak met een Panasonic BM - 2500 WXE
Ilona.
Ik bak met een Panasonic BM - 2500 WXE
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Citroenrasp
Als het er anders uitziet dan je mag verwachten :D,
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Citroenrasp
Toch doet Cees Holtkamp het ook. Zie Citroenrasp & vanillesuiker door Cees Holtkamp:
Ikzelf ben veel meer liefhebber van gefermenteerde citroen, maar dat is meer voor hartige gerechten. Ook hier gebruik je min of meer alleen de schil.
Ikzelf ben veel meer liefhebber van gefermenteerde citroen, maar dat is meer voor hartige gerechten. Ook hier gebruik je min of meer alleen de schil.