Suiker
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Re: Suiker
Ik heb er geen moeite mee.
In het recept waar ik nu mee aan het experimenteren ben zit 30 gr. suiker.
Als ik daar 15 boterhammen van snijdt, dan zit je op 2 gr. Suiker per boterham. Kan ik prima mee leven :-)
Waar voor mij ook het verschil in zit, is dat ik weet dat er suiker in zit. Dat is mijn keuze. Ik heb veel meer moeite met alle toegevoegde suikers die je niet verwacht in een kant en klaar produkt.
Waar zit jouw weerstand tegen suikers?
Dalanjo.
In het recept waar ik nu mee aan het experimenteren ben zit 30 gr. suiker.
Als ik daar 15 boterhammen van snijdt, dan zit je op 2 gr. Suiker per boterham. Kan ik prima mee leven :-)
Waar voor mij ook het verschil in zit, is dat ik weet dat er suiker in zit. Dat is mijn keuze. Ik heb veel meer moeite met alle toegevoegde suikers die je niet verwacht in een kant en klaar produkt.
Waar zit jouw weerstand tegen suikers?
Dalanjo.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Suiker
Nou ja, het lijkt me wel een logische vraag. Sommige mensen eten nu eenmaal niet graag veel suiker, en zeker niet zonder dat ze het weten.
Maar ik denk dat bijna al ons prefab voedsel volgestopt wordt met behoorlijk wat suiker. Suiker, zout en vet, en dat in combinatie is een prachtig verslavende combinatie, daar willen mensen al gauw meer van. Wel goed voor de verkoop...
We hoeven ons geen illusie te maken dat brood zonder suiker nou zo veel gezonder is dan brood met suiker. Ga maar even op een boterham kauwen, het wordt vanzelf zoet, dat leer je op school al. Maar het is wel prettig als we zelf ons brood mogen maken, en zo kan iedereen het zo zoet/zout/vet maken als ie zelf nuttig vind. Vrijheid blijheid, weg met het supermarktbrood
Wil
Maar ik denk dat bijna al ons prefab voedsel volgestopt wordt met behoorlijk wat suiker. Suiker, zout en vet, en dat in combinatie is een prachtig verslavende combinatie, daar willen mensen al gauw meer van. Wel goed voor de verkoop...
We hoeven ons geen illusie te maken dat brood zonder suiker nou zo veel gezonder is dan brood met suiker. Ga maar even op een boterham kauwen, het wordt vanzelf zoet, dat leer je op school al. Maar het is wel prettig als we zelf ons brood mogen maken, en zo kan iedereen het zo zoet/zout/vet maken als ie zelf nuttig vind. Vrijheid blijheid, weg met het supermarktbrood
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Molenbroodje
- Opboller
- Berichten: 219
- Lid geworden op: wo 05 mar 2014, 22:35
- Locatie: Oost Brabant
Re: Suiker
Suiker kan je gewoon weglaten. In zoet/ luxe brood wordt het vaak voor de smaak toegevoegd zoals krentenbollen, spijsbrood etc., maar vaak zijn die dan sowieso minder gezond. Maar zelfs daar kan je het in weglaten.
Groetjes Manon,
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Fanatieke leergierige hobbybakster
Keukenhulpjes: Bear Teddy!!:) en mijn man helpt maar al te graag met koekjes en taartjes bakken (en vooral opeten)
Re: Suiker
Volgens mij heb ik in de eerste post al aangegeven waar mijn weerstand zit: het gezondheidseffect van suiker, dat overal maar aan wordt toegevoegd.Dalanjo schreef:Ik heb er geen moeite mee.
Waar zit jouw weerstand tegen suikers?
Dalanjo.
Ik kies ervoor om zo min mogelijk suiker te gebruiken. Maar dat deed ik ook bij zout, en dat schijnt ineens toch best een essentiele toevoeging.
- Rob van Rotterdam
- Deegkneder
- Berichten: 120
- Lid geworden op: wo 25 apr 2012, 14:40
Re: Suiker
"Ik kies ervoor om zo min mogelijk suiker te gebruiken. Maar dat deed ik ook bij zout, en dat schijnt ineens toch best een essentiële toevoeging".
Bij het bakken van brood is zout van invloed op het rijsproces, de korstvorming en het 'kruimelgehalte.' Zoals je zelf ook aangeeft is zout, in tegenstelling tot suiker, dus inderdaad een essentiële toevoeging.
Rob
Bij het bakken van brood is zout van invloed op het rijsproces, de korstvorming en het 'kruimelgehalte.' Zoals je zelf ook aangeeft is zout, in tegenstelling tot suiker, dus inderdaad een essentiële toevoeging.
Rob
graanmolen, mechanisch weegschaaltje, kneden met de hand, gewoon oventje.