Ik heb onlangs een paar kilo Trio Korstmargarine gekregen. Normaliter gebruik ik roomboter, maar ben met deze korstmargarine aan de slag gegaan. Mooi eindresultaat (mooi gebladerd) maar ik vond de smaak ronduit vies. Tot twee maal toe een nieuwe portie bladerdeeg gemaakt, met een keer half roomboter/half korstmargarine en een keer 2/3 roomboter en 1/3 korstmargarine. Maar ik blijf op de achtergrond een vieze smaak proeven die echt in mijn keel blijft hangen.
Heeft iemand anders ervaring met deze korstmargarine? Want ergens is het vreemd: de smaak van roomboter blijft natuurlijk top, maar de bakkers verwerken toch veel korstmargarine in hun bladerdeeg. En alhoewel over smaak te twisten valt, heb ik nooit zo'n nasmaak geproefd bij een gekocht bladerdeeg product. Mss. ligt het aan het merk? iemand een idee?
Korstmargarine
- AnneMarie63
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: di 29 sep 2015, 19:32
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Korstmargarine
AnneMarie...
Vroeger heb ik in verschillende bakkerijen heel veel met de Trio Margarines gewerkt. Er waren drie soorten/types Trio margarine, naast Korst was er ook nog Cake en Crème beschikbaar...Vandaar de naam Trio.
Het probleem van een vieze smaak kan ik me bijna niet voorstellen, heb het zelf nooit meegemaakt, ook er nooit iets van collega's over gehoord.
Of de margarine moet (ver) over de gebruiksdatum zijn, waardoor er een ranzig/muffe smaak ontstaan kan zijn.
Zou het misschien ook mogelijk zijn, dat het aan je bloem heeft gelegen? Als die te oud is, worden je baksels er ook niet lekkerder van.
Vroeger heb ik in verschillende bakkerijen heel veel met de Trio Margarines gewerkt. Er waren drie soorten/types Trio margarine, naast Korst was er ook nog Cake en Crème beschikbaar...Vandaar de naam Trio.
Het probleem van een vieze smaak kan ik me bijna niet voorstellen, heb het zelf nooit meegemaakt, ook er nooit iets van collega's over gehoord.
Of de margarine moet (ver) over de gebruiksdatum zijn, waardoor er een ranzig/muffe smaak ontstaan kan zijn.
Zou het misschien ook mogelijk zijn, dat het aan je bloem heeft gelegen? Als die te oud is, worden je baksels er ook niet lekkerder van.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- AnneMarie63
- Jongste bediende
- Berichten: 38
- Lid geworden op: di 29 sep 2015, 19:32
Re: Korstmargarine
Hoi Cor,
De bloem was vers gehaald dus dat kan ik me niet voorstellen. De margarine was niet over datum maar liep wel tegen de THT datum aan ( nog een week of 3, 4). Mss. is het dat geweest....ik heb geen idee.
De bloem was vers gehaald dus dat kan ik me niet voorstellen. De margarine was niet over datum maar liep wel tegen de THT datum aan ( nog een week of 3, 4). Mss. is het dat geweest....ik heb geen idee.