Hallo,
Ik heb een vraag over het eiwit percentage van bloem en meel.
Kun je dit van de ingrediëntenlijst op het pak aflezen?
Dus als er per 100 gram bloem, 10 gram eiwit in zit, mag je dan zeggen dat het 10% eiwit is?
Of sla ik de plank nu volledig mis.
Groet
Fleet
Eiwit percentage
- Fleet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: ma 02 mei 2016, 11:32
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Eiwit percentage
Niks mis geslagen Fleet :2th: Zie hier een voorbeeld van de Amerikaanse Patentbloem van de ZUIDMOLEN Deze bloem bevat 13.3 gram eiwit per 100 gram,wat dan ook 13.3 % is.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Fleet
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 22
- Lid geworden op: ma 02 mei 2016, 11:32
Re: Eiwit percentage
Ok, thanks. Weer wat geleerd
- Flourpower
- Deegkneder
- Berichten: 137
- Lid geworden op: zo 20 apr 2014, 14:54
Re: Eiwit percentage
is wél een 'gemiddelde' op die lijst, dus prik de molenaar niet vast op een cijfer na de komma... ;-)
^ wat ik schrijf + > wie ik ben : de laatste beroepsmolenaar van Oost-Vlaanderen ..