vakantie is weer voorbij en het is wee tijd om wat te bakken.
boek van Hamelman is binnengekomen 'bread' tweede editite.
net als Bart ook een vraag over het boek.
er wordt gesproken over whole-rye flour en medium rye flour
ik heb rogge eel en roggebloem staan.
whole rye lijkt me roggemeel
maar wat wordt met medium bedoeld ? is dat bloem
of bv een 50:50 mix vn roggemeel en roggebloem ?
hamelman en roggemeel
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: hamelman en roggemeel
Hier vind je een heel verhaal over de verschillende soorten roggemeel in de VS
http://www.thefreshloaf.com/node/4683/rye-flour
Ik gebruik zelf meestal Duits roggemeel 1150 als ze het over medium rye hebben, omdat het een beetje inzit tussen roggebloem en volkoren roggemeel. Maar je kan natuurlijk ook gaan mengen met roggebloem. Resultaat zal iets anders zijn, in veel volkorenroggemeel zitten wat groffere deeltejs dan in de 1150 die ik gebruik.
Wil
http://www.thefreshloaf.com/node/4683/rye-flour
Ik gebruik zelf meestal Duits roggemeel 1150 als ze het over medium rye hebben, omdat het een beetje inzit tussen roggebloem en volkoren roggemeel. Maar je kan natuurlijk ook gaan mengen met roggebloem. Resultaat zal iets anders zijn, in veel volkorenroggemeel zitten wat groffere deeltejs dan in de 1150 die ik gebruik.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: hamelman en roggemeel
dank voor de link.
ik ga me een verdiepen in het amerikaanse meel
ik ga me een verdiepen in het amerikaanse meel