hamelman en roggemeel

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

hamelman en roggemeel

Bericht door erikg »

vakantie is weer voorbij en het is wee tijd om wat te bakken.
boek van Hamelman is binnengekomen 'bread' tweede editite.

net als Bart ook een vraag over het boek.

er wordt gesproken over whole-rye flour en medium rye flour

ik heb rogge eel en roggebloem staan.

whole rye lijkt me roggemeel
maar wat wordt met medium bedoeld ? is dat bloem
of bv een 50:50 mix vn roggemeel en roggebloem ?
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4005
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: hamelman en roggemeel

Bericht door lekkermelig »

Hier vind je een heel verhaal over de verschillende soorten roggemeel in de VS
http://www.thefreshloaf.com/node/4683/rye-flour

Ik gebruik zelf meestal Duits roggemeel 1150 als ze het over medium rye hebben, omdat het een beetje inzit tussen roggebloem en volkoren roggemeel. Maar je kan natuurlijk ook gaan mengen met roggebloem. Resultaat zal iets anders zijn, in veel volkorenroggemeel zitten wat groffere deeltejs dan in de 1150 die ik gebruik.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
erikg
Deegkneder
Berichten: 147
Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
Contacteer:

Re: hamelman en roggemeel

Bericht door erikg »

dank voor de link.

ik ga me een verdiepen in het amerikaanse meel :)
Plaats reactie