Zout
- PatrickD
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: wo 25 mar 2015, 01:54
- Locatie: Arnhem
Zout
Hi medebakkers!
ik vroeg mij af wat voor zout jullie gebruiken in t deeg en waarom?
Ik zelf heb net een potje deens gerookt zeezout op gemaakt.
ik hoopte dat ik het enigszins terug proefde maar helaas.. (het is overigens ook zout met rookaroma en dus niet echt gerookt)
Eigenlijk wou ik dus eens echt gerookt zeezout proberen.. maar zie prijzen zoals 125gr voor 7,95 euro.
ben eigenlijk bang dat ik er nog steeds niks van merk.
jullie enig ervaring hiermee? en wat gebruiken jullie zelf?
ik vroeg mij af wat voor zout jullie gebruiken in t deeg en waarom?
Ik zelf heb net een potje deens gerookt zeezout op gemaakt.
ik hoopte dat ik het enigszins terug proefde maar helaas.. (het is overigens ook zout met rookaroma en dus niet echt gerookt)
Eigenlijk wou ik dus eens echt gerookt zeezout proberen.. maar zie prijzen zoals 125gr voor 7,95 euro.
ben eigenlijk bang dat ik er nog steeds niks van merk.
jullie enig ervaring hiermee? en wat gebruiken jullie zelf?
- Ballie
- Meesterbakker
- Berichten: 2837
- Lid geworden op: ma 14 nov 2011, 18:51
- Locatie: Tullepetaonestad (Roosendaal), West Brabant
- Contacteer:
Re: Zout
Hier wordt gewoon bakkerszout gebruikt.
Ik verwacht eerlijk gezegd dat je de rooksmaak van het gerookte zeezout niet terug zult vinden in het brood. Ik snap overigens ook niet dat mensen zoveel geld uitgeven aan een beetje zout.
Ik verwacht eerlijk gezegd dat je de rooksmaak van het gerookte zeezout niet terug zult vinden in het brood. Ik snap overigens ook niet dat mensen zoveel geld uitgeven aan een beetje zout.
Het leven is goed, in het Brabantse land...
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Zout
Ik gebruik bakkerszout.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Zout
Heel gewoon JOZO zout.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Zout
Ik niet ...
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- henkverhaar
- Jongste bediende
- Berichten: 33
- Lid geworden op: vr 02 jan 2015, 14:40
Re: Zout
Hier ook. Gewoon Jozo...
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Zout
Gewoon zout is natriumchloride.
Dat is broodzout, bakkerszout en jozo ook. Bakkerszout is keukenzout waaraan 50 tot 65 mg jodide per kg zout is toegevoegd. Jozo heeft 50mg jodide. Nauwelijks minder dus.
De actieve stof voor brood is in alle gevallen de natriumchloride. Dus in geval van nood werkt gewoon keukenzout ook prima. Dan maar een keer geen jodium extra
Verstuurd vanaf mijn SM-G361F met Tapatalk
Dat is broodzout, bakkerszout en jozo ook. Bakkerszout is keukenzout waaraan 50 tot 65 mg jodide per kg zout is toegevoegd. Jozo heeft 50mg jodide. Nauwelijks minder dus.
De actieve stof voor brood is in alle gevallen de natriumchloride. Dus in geval van nood werkt gewoon keukenzout ook prima. Dan maar een keer geen jodium extra
Verstuurd vanaf mijn SM-G361F met Tapatalk
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Zout
Een dagje of wat zonder jodium kan geen kwaad omdat er heel veel jodium in je schildklier opgeslagen wordt. Maar je moet er zeker niet te luchtig over doen, jodiumtekort kan voor nare verschijnselen zorgen, maar meestal na langere tijd pas.
Overigens is het verschil tussen jozo en bakkerszout wel groot. 20 mg/kg vs 58 mg/kg, dus dat is best een fors verschil.
Hoeveel jodium je precies in je brood moet gooien is natuurlijk erg afhankelijk van de hoeveelheid brood die je eet en wat je voedingspatroon verder is.
Wil
Overigens is het verschil tussen jozo en bakkerszout wel groot. 20 mg/kg vs 58 mg/kg, dus dat is best een fors verschil.
Hoeveel jodium je precies in je brood moet gooien is natuurlijk erg afhankelijk van de hoeveelheid brood die je eet en wat je voedingspatroon verder is.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl