Bloem rozijnenbrood

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 272
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Bloem rozijnenbrood

Bericht door 1md65 »

Ik zie dat jullie voor een rozijnenbrood Amerikaanse patentbloem gebruiken maar met welke bloem kan ik dit vergelijken in België is dit een 12/680 bloem of nog een andere soort ?
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Bloem rozijnenbrood

Bericht door Levinebaktbrood »

Nee, Amerikaanse bloem heeft een hoger eiwitgehalte. Een vergelijkebare bloem is 13,5/680. Maar je kunt met bloem 12/680 ook wel een rozijnenbrood bakken hoor.

12/680 = bloem met een eiwitgehalte van 12% en 680 heeft betrekking op het asgehalte.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 272
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: Bloem rozijnenbrood

Bericht door 1md65 »

Deze bloem (13,5/680) is dit enkel voor rozijnenbrood, koffiekoeken, melbroden of kan ik die ook gebruiken voor tijgerbrood of bruin brood ?
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Bloem rozijnenbrood

Bericht door Levinebaktbrood »

Je kunt de bloem voor allerlei broden gebruiken maar niet voor bruin brood want het is bloem en daar bak je wit brood mee. Je kunt het uiteraard wel mengen met volkorenmeel voor een lichtbruin brood.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie