Vezels in het brood zijn belangrijk, vooral voor een beetje normale stoelgang. (Van mijn huisgenoten, 2 huisgenoten raken hopeloos verstopt van alleen witbrood)
Nu ben ik geen liefhebber van volkorenbrood, wat natuurlijk wel erg vezelrijk is :-)
Weet iemand hier hoeveel % vezelfs er in een brood moeten zitten voor een "normale" stoelgang. Ik bak graag broden met de verhouding 2/3 tarwebloem en 1/3e volkorenmeel. ook doe ik hier regelmatig zonnebloempitten door, of gebroken lijnzaad.
Nu heb ik gisteren dat notenbroodje gebakken van Levine, en daar zat voornamelijk tarwebloem in, met een klein beetje roggemeel. En noten natuurlijk. Hoe zit het dan met de verhouding aan vezels? Zorgen die noten dan voor voldoende vezels, of is het dan zinvoller om een gedeelte van de tarwebloem te vervangen door volkorenmeel?
Misschien dat iemand hier eens zijn gedachten over heen wil laten gaan?
Brood met vezels.
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Brood met vezels.
Tja, ik ben geen diëtist maar gezond verstand zegt me dat een 1:1 verhouding goed zou moeten werken...
Noten zijn ook vezelrijk maar ik zou het deeg dan toch -gedeeltelijk - aanvullen met volkoren meel.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Noten zijn ook vezelrijk maar ik zou het deeg dan toch -gedeeltelijk - aanvullen met volkoren meel.
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Groetjes, Annelies
- Orchidee2
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: ma 17 okt 2016, 13:49
Re: Brood met vezels.
Ik zou het eens andersom doen[emoji6]
2/3 tarwemeel, 1/3 tarwebloem.
2/3 tarwemeel, 1/3 tarwebloem.
- MouneBolebakker
- Jongste bediende
- Berichten: 35
- Lid geworden op: ma 26 dec 2016, 17:38
Re: Brood met vezels.
Je kunt natuurlijk ook zelf zemelen aan bloem toevoegen; kun je zelf de gewenste verhouding bepalen. In volkorenmeel zit natuurlijk wel meer in zoals kiemen en griezen.