Vandaag hoorde ik dat AH een lupine stukje gebruikt in zijn brood?
Zijn er meer die weten wat dat is? En wat de toegevoegde waarde daarvan is?
Ik had er nog nooit van gehoord. En ook in de bekende boeken nog nooit tegen gekomen.
lupine
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
lupine
Lupine is een bloem. De zaden zijn eiwitrijk en worden tot meel vermalen. Sommige bakkers verrijken daarmee het brood meel. Is te vinden op Wikipedia: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lupine
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- MariJ
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: za 10 okt 2020, 16:46
Re: lupine
Helaas maakt de toevoeging van lupine het brood ongeschikt voor mensen met een fructanen-intolerantie...
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: lupine
Calvel is fel tegen het gebruik van lupine. Er zit een oxyderend enzym in dat volgens hem veel van de goede smaak van brood wegneemt en dat het niet opweegt tegen de kleine verbetering van bakkwaliteit.