Pagina 1 van 1

lupine

Geplaatst: do 16 feb 2017, 19:13
door barto
Vandaag hoorde ik dat AH een lupine stukje gebruikt in zijn brood?
Zijn er meer die weten wat dat is? En wat de toegevoegde waarde daarvan is?
Ik had er nog nooit van gehoord. En ook in de bekende boeken nog nooit tegen gekomen.

lupine

Geplaatst: do 16 feb 2017, 20:35
door Bioloogje
Lupine is een bloem. De zaden zijn eiwitrijk en worden tot meel vermalen. Sommige bakkers verrijken daarmee het brood meel. Is te vinden op Wikipedia: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lupine


Groetjes, Annelies

Re: lupine

Geplaatst: za 24 okt 2020, 16:19
door MariJ
Helaas maakt de toevoeging van lupine het brood ongeschikt voor mensen met een fructanen-intolerantie...

Re: lupine

Geplaatst: wo 28 okt 2020, 22:28
door KeesR
Calvel is fel tegen het gebruik van lupine. Er zit een oxyderend enzym in dat volgens hem veel van de goede smaak van brood wegneemt en dat het niet opweegt tegen de kleine verbetering van bakkwaliteit.