Gebruik van wei in plaats van water
- Desemgotchi
- Jongste bediende
- Berichten: 27
- Lid geworden op: za 25 feb 2017, 12:26
Gebruik van wei in plaats van water
Ik heb de afgelopen weken wat geëxperimenteerd met Volkoren Desembrood en dat lukte aardig. Daarnaast heb ik een aantal keren hangop gemaakt uit yoghurt. Het bijproduct is wei. Nu las ik op internet dat je wei ook goed kunt gebruiken bij het bakken van brood. Heeft iemand hier ervaring mee?
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Gebruik van wei in plaats van water
Dat gaat prima. Ik gebruik wel wei van Kefir maar dat maakt weinig uit vermoed ik. Het brood wordt wat bruiner en krijgt een zachtere kruim. Ik vervang ongeveer ¼ - 1/3 van het water door wei. Heb ook wel gelezen dat mensen meer gebruiken. Gewoon even uitproberen.
Niet bij brood alleen....
- Anna
- Warme bakker
- Berichten: 955
- Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29
Re: Gebruik van wei in plaats van water
Gaat prima, ik vervang water of melk in recept helemaal door wei. Ik gebruik wel wei wat overblijft bij kaas maken, heb geen idee of dat wat uitmaakt.