Hallo Bakkers,
Nu heb ik van 100 gr havermeel en 100 gr water haverdesem gemaakt, wie heeft ervaring met haverdesem.
Op he internet kon ik nergens andere ervaringen vinden, vandaar mijn vraag.
Ik heb wel ervaring met andere desems. Dit wil ik zaterdag weer experimenteren in een haverbrood.
Wat mij opvalt is de sterke zuren zoete lucht, niet rottend of vervelend.
Ben nu alweer op dag 4, als ik het eten geef dan zie je kort erna dat het desem zeer actief tot leven komt.
Mvg Dave
wie heeft ervaring met haver desem
-
- Deegkneder
- Berichten: 100
- Lid geworden op: di 25 apr 2017, 12:09
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: wie heeft ervaring met haver desem
Ik heb niet perse ervaring met haverdesem, maar ik zou niet weten waarom het niet zou werken. Je moet je alleen realiseren dat er geen gluten in haver zit, maar er zullen net zo goed wel gisten, melkzuur en azijnzuur bacteriën in groeien.
Mijn ervaring is wel dat met iedere grondstof je desem net weer even anders ruikt en smaakt.
Wil
Mijn ervaring is wel dat met iedere grondstof je desem net weer even anders ruikt en smaakt.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl