Eitje...
Geplaatst: wo 07 feb 2018, 10:08
Afgelopen dagen weer eens in de taaie stof gedoken http://www.classofoods.com/index.htm. :zip:
Ik heb gezien dat deze site hier niet onbekend is..
Zo kwam ik dus bij de emulgatoren terecht en wel (lecithine) het eitje..
Het gebruik in mayo wist ik als uitgekookte jongen wel maar dat het zoveel kon opleveren voor brood toch weer niet.
Ik zag dit al eerder naar voren komen op het forum echter kon ik geen antwoord vinden van hoeveel / op...
Nu zullen de pro bakkers de fabrieksvariant van lecithine gebruiken..
Ik zou het graag met het eitje willen proberen.. dus iemand al eens een deegje gemaakt met een dooiertje??
Zo ja.. hoeveel dooiers gebruikte je op bijv. een kilo bloem?
Ik ben een voorstander van een vochtig deeg en desem.. kan dat dooiertje dan negatieve invloed hebben??
Ik heb gezien dat deze site hier niet onbekend is..
Zo kwam ik dus bij de emulgatoren terecht en wel (lecithine) het eitje..
Het gebruik in mayo wist ik als uitgekookte jongen wel maar dat het zoveel kon opleveren voor brood toch weer niet.
Ik zag dit al eerder naar voren komen op het forum echter kon ik geen antwoord vinden van hoeveel / op...
Nu zullen de pro bakkers de fabrieksvariant van lecithine gebruiken..
Ik zou het graag met het eitje willen proberen.. dus iemand al eens een deegje gemaakt met een dooiertje??
Zo ja.. hoeveel dooiers gebruikte je op bijv. een kilo bloem?
Ik ben een voorstander van een vochtig deeg en desem.. kan dat dooiertje dan negatieve invloed hebben??