Startpakket ingrediënten
Geplaatst: wo 02 mei 2018, 21:42
Hoi allemaal,
Nu ik er min of meer uit ben welke bbm ik ga aanschaffen wil ik ook alvast de ingrediënten in huis halen om te gaan experimenteren met broden bakken.
Ik zag op Levine haar site een tip om bij de Zuid Molen te bestellen. Ik heb op de site gekeken en dan zijn er toch nog een hoop opties...
Ik wil vooral volkoren broden bakken. Ik zag al wel dat het vaak lekkerder/luchtiger wordt wanneer dit gecombineerd wordt met bloem.
Ik dacht op dit moment aan de volgende basis ingrediënten aan de hand van de recepten voor de bbm:
- Volkorenmeel 5kg
- Tarwebloem 5kg
- Droge gist
- Evt melkpoeder
- Evt glutenpoeder
(- Rozijnen en zonnebloempitten)
Klopt dat zo een beetje?
En dan zijn er nog zoveel verschillende soorten volkorenmeel en bloem...
Nederlanders, Duits, Frans, grof, extra, plus... Wat is nu een fijn soort meel en bloem?
De franse T150 lijkt mij als leek heel lekker, ik las dat de smaak anders was door de vele zon uren. Maar is dat werkelijk zo en zijn de verhoudingen in de recepten nog hetzelfde. Ik begreep dat het met broodbakken heel nauw luistert.
Frans Type 65 Emeraude is een bloem die me erg lekker lijkt... alleen daar zitten wel wat meer ingrediënten in, kan dit in een recept gewoon als bloem mee tellen?
" Emeraude is een gecorrigeerde tarwebloem met tarwe zuurdesem en tarwekiemen. De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct. Deze bloem (T65) is lichtjes gedroogd."
Ben heel benieuwd wat jullie mij aanraden...
Alvast dank en hartelijke groet,
Roos
Nu ik er min of meer uit ben welke bbm ik ga aanschaffen wil ik ook alvast de ingrediënten in huis halen om te gaan experimenteren met broden bakken.
Ik zag op Levine haar site een tip om bij de Zuid Molen te bestellen. Ik heb op de site gekeken en dan zijn er toch nog een hoop opties...
Ik wil vooral volkoren broden bakken. Ik zag al wel dat het vaak lekkerder/luchtiger wordt wanneer dit gecombineerd wordt met bloem.
Ik dacht op dit moment aan de volgende basis ingrediënten aan de hand van de recepten voor de bbm:
- Volkorenmeel 5kg
- Tarwebloem 5kg
- Droge gist
- Evt melkpoeder
- Evt glutenpoeder
(- Rozijnen en zonnebloempitten)
Klopt dat zo een beetje?
En dan zijn er nog zoveel verschillende soorten volkorenmeel en bloem...
Nederlanders, Duits, Frans, grof, extra, plus... Wat is nu een fijn soort meel en bloem?
De franse T150 lijkt mij als leek heel lekker, ik las dat de smaak anders was door de vele zon uren. Maar is dat werkelijk zo en zijn de verhoudingen in de recepten nog hetzelfde. Ik begreep dat het met broodbakken heel nauw luistert.
Frans Type 65 Emeraude is een bloem die me erg lekker lijkt... alleen daar zitten wel wat meer ingrediënten in, kan dit in een recept gewoon als bloem mee tellen?
" Emeraude is een gecorrigeerde tarwebloem met tarwe zuurdesem en tarwekiemen. De tarwekiemen en tarwezuurdesem geven extra smaak en aroma aan het eindproduct. Deze bloem (T65) is lichtjes gedroogd."
Ben heel benieuwd wat jullie mij aanraden...
Alvast dank en hartelijke groet,
Roos