Meel hebben we als bakkers allemaal en vaak ook nog lekker wat soorten..
Dus gister maar eens een speciaal pannenkoekje gebakken..
100 gram speltvolkoren
100 gram volkorenroggemeel
100 gram bloem
extra wat havervlokken
melk en eikes..
Het was mjammie!!
Variaties:
Spek, ui en siroop
Kaas met venkelzaad
Vulling voor appelgebak met crème fraiche en verse munt
Bloem..bloem..bloem..bloem
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Bloem..bloem..bloem..bloem
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Bloem..bloem..bloem..bloem
Ik mis wat boekert in jouw recept. Boekweit is de naam. Dat maakt het juist ook lekker. Èn een beetje gist of zuurdesem erbij, en dan het beslag een tijdje laten rijpen. Een paar jaar geleden hadden we een beslag gemaakt, en moesten we plots weg. De volgende avond zeiden we: dat beslag ziet er nog best goed uit. Nou de smaak was het beste van al.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Bloem..bloem..bloem..bloem
Bakker Henk schreef: ↑wo 30 mei 2018, 16:41 Ik mis wat boekert in jouw recept. Boekweit is de naam. Dat maakt het juist ook lekker. Èn een beetje gist of zuurdesem erbij, en dan het beslag een tijdje laten rijpen. Een paar jaar geleden hadden we een beslag gemaakt, en moesten we plots weg. De volgende avond zeiden we: dat beslag ziet er nog best goed uit. Nou de smaak was het beste van al.
Haha Henk.. ik eet zelfs boekweit als... rijst.. couscous.. bulgur.. en die kun je hier niet kopen..
Superlekker met ragout of in salade..
Ik kan het in Polen kopen... (misschien Poolse winkels hier maar dan heb je niet de kwaliteit die ik heb)
Beslag maak ik ook altijd van tevoren.. omdat als hij staat je eigenlijk min of meer een autolyse hebt waardoor die gluten goed ontwikkelen en dus zo ook eergister.. beslag gemaakt.. lekker gaan fietsen en toen we terugkwamen koekies gebakken..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- jvanoort
- Jongste bediende
- Berichten: 25
- Lid geworden op: za 05 mei 2018, 19:59
Re: Bloem..bloem..bloem..bloem
Hoi Rik, geroosterde boekweit kun je in sommige natuurvoedingswinkels wel kopen. Zelfs daar is het niet zo algemeen als in Polen, maar ik heb het wel gevonden toen ik door mijn voorraad kasza heen was.
En inderdaad heerlijk door salades of, ongeroosterd gewoon als boekweitmeel, door de pannekoek.
En inderdaad heerlijk door salades of, ongeroosterd gewoon als boekweitmeel, door de pannekoek.