Citroen of...

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Citroen of...

Bericht door Rik59 »

Ik las wat over ascorbinezuur en wat het met brood doet..

Het zou het brood steviger maken en langer vers blijven??

Verder... zou een druppel citroen hetzelfde doen...

Iemand ervaring en/of de wetenschap??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Citroen of...

Bericht door lekkermelig »

Vitamine C zit ook in citroensap, dus ja. Of het erg effectief is weet ik niet, maar ik weet dat Lutz van ploetzblog.de het wel in zijn boeken gebruikt.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
StefanDijle
Deegkneder
Berichten: 146
Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14

Re: Citroen of...

Bericht door StefanDijle »

Wel dat met langer bewaarbar is wat kort door den bocht. Je kunt met e300 meer water in de deeg gebruiken en dat maakt brood langer bewaarbar. Nu let wel op, het meeste tarwebloem in België of Nederland bevat al vitamine C, dan heeft het geen nut meer te gebruiken. Moet trowens opstaan als het er in zit, kijk eens E300, ascorbinzuur of vitamine C is allemaal het zelfde.

Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com
Plaats reactie