Gemalen maanzaad

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Gemalen maanzaad

Bericht door Bakben »

Ik ben op zoek naar gemalen maanzaad.
Alleen kan ik het op internet nergens vinden.

Gewoon maanzaad is er genoeg te verkrijgen, maar de gemalen dus niet.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Gemalen maanzaad

Bericht door lekkermelig »

In Duitsland en Oostenrijk is het heel af en toe gemalen verkrijgbaar.
Maar echt handig is dat niet, want na malen schijnt de smaak redelijk snel minder te worden.

Dus eigenlijk moet je gewoon zelf malen. Eigenlijk is het meer pletten, het hoeft niet perse tot gruis, maar het schilletje moet stuk.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Re: Gemalen maanzaad

Bericht door Bakben »


lekkermelig schreef: Dus eigenlijk moet je gewoon zelf malen. Eigenlijk is het meer pletten, het hoeft niet perse tot gruis, maar het schilletje moet stuk.

Wil
Ah ok, dat wist ik dus niet.
Ik heb een paar recepten voor het Duitse maanzaad koek, en ik bijna ieder recept staat "gemalen" maanzaad.

Dan zal ik me ergens eens een vijzel moeten aanschaffen.
Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1326
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Gemalen maanzaad

Bericht door Rik59 »

Ga eens naar de Poolse winkel en vraag naar masa makowa z bakaliami

Afbeelding

Het is speciaal voor de patisserie gemaakt... en word in Polen veel daarvoor gebruikt..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Re: Gemalen maanzaad

Bericht door Bakben »

Rik59 schreef:Ga eens naar de Poolse winkel en vraag naar masa makowa z bakaliami

Afbeelding

Het is speciaal voor de patisserie gemaakt... en word in Polen veel daarvoor gebruikt..
Dank je voor de tip.
Maar ik gebruik liever geen voorgemaakte dingen uit blik.
Doe het liever zelf.
Voor die Duitse koek moet je zelf een maanzaad mengsel maken, ik denk dat die uit blik daar ook wel van zal afwijken, wat de smaak dan weer minder maakt.
Plaats reactie