Verse vs. gedroogde vruchten

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Verse vs. gedroogde vruchten

Bericht door Jette »

Dag!

Graag wilde ik het recept van roggezuurdesem met pruimen en peper (uit een boek van Emmanuel Hadjiandreou) maken. Nu heb ik alleen verse vruchten, en het recept schrijft gedroogde vruchten (200 gram in dit geval) voor. Kan ik de gedroogde variant gewoon vervangen door verse pruimen? Zo ja, aan welke hoeveelheid moet ik dan denken - en moet ik dan minder water toevoegen aan het deeg? Zijn er nog andere dingen waar ik rekening mee moet houden bij bijvoorbeeld het rijzen?

Groet, Henriëtte
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Verse vs. gedroogde vruchten

Bericht door Levinebaktbrood »

Nee, verse pruimen draai je kapot en bevatten veel meer vocht dan gedroogde.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Jette
Gaat de goede kant op
Berichten: 58
Lid geworden op: do 10 okt 2019, 21:46

Re: Verse vs. gedroogde vruchten

Bericht door Jette »

Bedankt voor je antwoord, Levine. Ik had het ondertussen toch maar geprobeerd in een klein broodje, maar dat was inderdaad geen succes. Weer wat geleerd ;)
Plaats reactie