Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 239
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door KeesR » za 08 feb 2020, 15:40

Ik ben op zoek naar lekkere citroenaroma. Bij AH hebben ze die van Dr Oetker maar die vind ik erg flauw.
Wie kent wat beters?

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1323
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Rik59 » za 08 feb 2020, 17:34

Rumaroma!!! we zijn niet zo flauw.... :D :D

De welbekende gele citroenflesjes misschien??
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 846
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Anna » za 08 feb 2020, 21:35

Geraspte citroenschil? Waar wil je het voor gebruiken?

Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 239
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door KeesR » za 08 feb 2020, 21:40

Citroenflesjes zijn citroensap. Citroenaroma is meer als citroenrasp.
Je zal je misschien vragen: "Waarom bak je dan niet met citroenrasp?". Antwoord is dat wij onze zoon van 5 met een taalontwikkelingsstoornis een bepaald soort visolie met een bijzondere samenstelling willen geven die niet met een citroensmaak wordt geleverd zoals veel andere merken. We willen het dan mengen met wat citroenaroma. Die van Dr Oetker heeft weinig smaak. Bovendien is die vermengd met zonnenbloemolie en die willen we juist vermijden wegens de minder wenselijke omega-6.

Gebruikersavatar
Anna
Warme bakker
Berichten: 846
Lid geworden op: vr 28 feb 2014, 18:29

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Anna » za 08 feb 2020, 21:55

Citroenrasp in een neutrale olie die wel mag laten trekken en daarna zeven? Hoe fijner de rasp, hoe beter de smaak erin trekt.

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 277
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Bakker Henk » zo 09 feb 2020, 00:01

Limoncello?

Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 239
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door KeesR » zo 09 feb 2020, 10:06

Bakker Henk schreef:
zo 09 feb 2020, 00:01
Limoncello?
Voor een 5-jarige?

Gebruikersavatar
KeesR
Opboller
Berichten: 239
Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door KeesR » zo 09 feb 2020, 10:07

Anna schreef:
za 08 feb 2020, 21:55
Citroenrasp in een neutrale olie die wel mag laten trekken en daarna zeven? Hoe fijner de rasp, hoe beter de smaak erin trekt.
Misschien moet ik het idd maar zelf maken.

Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 27
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door GK-Renske » zo 09 feb 2020, 23:30

Je hebt bij de reform te koop:
Citroen aroma van het merk Cook.
Citroen van het merk Chi. Ik weet niet of je dit kan gebruiken, maar bij de reform waar ik een keertje pepermuntolie van Chi had gekocht zeiden dat je dit ook kan innemen oftewel verwerken in eten. Misschien kan dit ook met citroen.
En ander zelf maken met paar biologische citroenen.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 277
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Bakker Henk » ma 10 feb 2020, 17:35

Ook Cook citroenaroma bevat alcohol!

Gebruikersavatar
masrya
Chef stoffer en blik
Berichten: 19
Lid geworden op: di 22 sep 2020, 09:57

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door masrya » za 26 sep 2020, 09:38

Ik maak zelf al mijn extracten, omdat ik het gebruik om mee te bakken vervliegt de alcohol. Zoals ik begrijp ga je er niet mee bakken, een klein glazen potje even uitkoken, vullen met de schillen van biologische citroenen en overgieten met gekookt water, bronwater kan ook. Deksel erop en donker wegzetten, 1x in de week even omschudden. Na 3 maanden is het klaar voor gebruik.
Duurt eventjes maar als het bevalt maak je gelijk een nieuwe batch.

Gebruikersavatar
Lang delfje
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Lang delfje » do 01 okt 2020, 08:34

Je neemt 10 bio citroenen. Schild deze met zo weinig mogelijk wit van de citroen. Wegen hoeveel schil het is. Neem 1 deel suiker en maal dit met de schil en een beetje sap in de blender oid. Daarna doe je er 4 delen suiker bij en mengt dat met de rest. Bewaren in een jampot in de koelkast.

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 277
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Bakker Henk » do 01 okt 2020, 16:44

Wat is dan je referentie, Lang delfje?
M.a.w. is je schillengewicht ook 1 deel?

Gebruikersavatar
Jay-R
Gaat de goede kant op
Berichten: 76
Lid geworden op: do 10 sep 2020, 20:11
Contacteer:

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Jay-R » ma 05 okt 2020, 20:16

Je kan wellicht ook etherische citroen olie gebruiken.
Hier thuis gebruiken we die van doterra, heb je maar een druppel van nodig.
Mixer Kenwood Major Titanium
Oven Bosch met Pizzasteen en op zoek naar wat anders.
Fotoblog https://www.instagram.com/jayrlapt/

Gebruikersavatar
Lang delfje
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Lekkere citroenaroma, wie heeft tip?

Bericht door Lang delfje » di 06 okt 2020, 12:40

1 deel schil
5 delen suiker.
Beetje sap

Bakker Henk schreef:
do 01 okt 2020, 16:44
Wat is dan je referentie, Lang delfje?
M.a.w. is je schillengewicht ook 1 deel?

Plaats reactie