Mijn vraag is of iemand ervaring heeft met het toevoegen van citroen aan brooddeeg i.pv. broodverbeteraar.
Ben benieuwd naar jullie reacties.
Citroen als broodverbeteraar gebruiken
- Edith
- Stofhapper
- Berichten: 3
- Lid geworden op: vr 22 feb 2019, 20:32
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Citroen als broodverbeteraar gebruiken
Zit vol met vitamine C een veel gebruikte broodverbeteraar. Ik neem aan dat dat de werking zou kunnen verklaren.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Citroen als broodverbeteraar gebruiken
Ik denk niet dat ik dan nog een bammetje met pindakaas of hagelslag van je zou willen...
Maar zoek eens op ascorbinezuur of vitamine C tabletjes... lijkt me smakelijker..
Effect = hetzelfde
Kneden zorgt voor een goede werking..
Vermenging van ascorbinezuur met zuurstof is hierbij essentieel.
Maar zoek eens op ascorbinezuur of vitamine C tabletjes... lijkt me smakelijker..
Effect = hetzelfde
Kneden zorgt voor een goede werking..
Vermenging van ascorbinezuur met zuurstof is hierbij essentieel.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Citroen als broodverbeteraar gebruiken
Zo apart is het toevoegen van citroensap nou ook weer niet. Dat brood wordt echt niet heel zuur tenzij je heel veel gaat toevoegen.
Lutz Geißler van ploetzblog.de gebruikt het in een aantal recepten. Juist om de recepten simpel te houden en niet weer met pilletjes te gaan werken.
Er zijn ook recepten waar ze azijn aan toevoegen, heeft weer andere redenen, maar ook daar krijg je geen samengeknepen mondje van.
Of het heel erg effectief is weet ik niet, en met goede technieken en voldoende tijd kan je ook zonder broodverbeteraar prima broden bakken. Ik heb in ieder geval nog nooit los toegevoegde ascorbinezuur gebruikt (en slechts heel af en toe citroen)
Wil
Lutz Geißler van ploetzblog.de gebruikt het in een aantal recepten. Juist om de recepten simpel te houden en niet weer met pilletjes te gaan werken.
Er zijn ook recepten waar ze azijn aan toevoegen, heeft weer andere redenen, maar ook daar krijg je geen samengeknepen mondje van.
Of het heel erg effectief is weet ik niet, en met goede technieken en voldoende tijd kan je ook zonder broodverbeteraar prima broden bakken. Ik heb in ieder geval nog nooit los toegevoegde ascorbinezuur gebruikt (en slechts heel af en toe citroen)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Citroen als broodverbeteraar gebruiken
Er wordt soms toch ook ciderazijn toegevoegd aan een deeg. Een enkel procentje kan toch geen kwaad. En immers een desem bevat ook zuren.