Meel en bloem
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Meel en bloem
Hallo, een vraagje ik kom recepten tegen waarin het gebruik van meel en bloem staat, maar ook recepten waar alleen gebruik wordt gemaakt van meel. Kan iemand mij vertellen waarom ik beide moet gebruiken? Of kan ik het deel bloem weglaten en meel in de plaats gebruiken.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Meel en bloem
Misschien een beetje flauw maar het antwoord zit in je vraag verwerkt.
Je maakt een recept en om tot het beoogde eindresultaat te komen van dat recept dien je de juiste ingrediënten toe te voegen (een deel meel en een deel bloem).
Maar dit beantwoordt waarschijnlijk de vraag die je werkelijk wilde stellen:
https://www.brood.net/faq/ingredienten- ... korenmeel-
Je maakt een recept en om tot het beoogde eindresultaat te komen van dat recept dien je de juiste ingrediënten toe te voegen (een deel meel en een deel bloem).
Maar dit beantwoordt waarschijnlijk de vraag die je werkelijk wilde stellen:
https://www.brood.net/faq/ingredienten- ... korenmeel-
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Meel en bloem
Nee, zeker niet flauw. Misschien moet ik de vraag anders stellen. Wat gebeurt er als ik het deel bloem in een recept vervang door meel. Misschien ten onrechte, maar met meel heb ik het gevoel dat het product meer voedingswaarde heeft en ik vraag me dus af wat gebeurt er met het eindresultaat als ik het bloem vervang door meel. Ik hoop dat dit iets meer duidelijkheid geeft op mijn vraag.
- guzzi
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: zo 16 dec 2018, 17:35
Re: Meel en bloem
Het zal waarschijnlijk een compacter brood (?) worden met een donkerdere kleur en meer voedingswaarde .
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Meel en bloem
Het zal een ander brood worden dan de 'auteur' van het recept bedoeld heeft.
En hoewel volkorenmeel meer voedingswaarde heeft dan bloem wil dat niet zeggen dat recepten met bloem minder gezond zijn.
En hoewel volkorenmeel meer voedingswaarde heeft dan bloem wil dat niet zeggen dat recepten met bloem minder gezond zijn.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Meel en bloem
Het zal vooral meer vezels hebben. Dat klinkt misschien wat gezonder, maar in de praktijk valt dat nog wel mee, of tegen. Denk dat het belangrijker is om zelf brood te bakken wat je lekker vindt en waar niet allerlei rotzooi in gestopt zit waar je niet om gevraagd heb. Dan ben je pas goed bezig.
Door al die vezels neemt het meer water op, dus moet je je recept wat aanpassen. En die vezels hebben effect op je glutenstructuur waardoor het vaak net wat minder luchtig wordt. Alhoewel je ook prima luchtige volkorenbroden kan bakken als je dat belangrijk vindt.
Wil
Door al die vezels neemt het meer water op, dus moet je je recept wat aanpassen. En die vezels hebben effect op je glutenstructuur waardoor het vaak net wat minder luchtig wordt. Alhoewel je ook prima luchtige volkorenbroden kan bakken als je dat belangrijk vindt.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Meel en bloem
Dank voor de reacties, hier kan ik verder mee.