Pagina 1 van 1

Mashela

Geplaatst: za 18 apr 2020, 14:08
door Eef
Een paar weken geleden heb ik bij de molenaar een kg mashela erbij genomen, ik ken het helemaal niet, maar wil het zomaar eens proberen. heeft iemand er ervaring mee?
Kan ik bij een willekeurig brood het meel vervangen voor mashela of bv maar 10 of 20% ? Heeft het een uitgesproken smaak of smaakt het nergens naar.
OF is het helemaal niet geschikt voor brood? Voor pannenkoeken ofzo?
Ik heb het niet aan de molenaar (halsteren) gevraagd want hij had het zo druk, er stond een lange rij wachtenden, was ieder dag zo zei hij, maar tot op heden was alles nog leverbaar. Thuisbakkerswinkel (molen de Pere) had praktisch niets meer. Ook in Zeeland heeft dus het bakvirus door het coronavirus toegeslagen . Straks de bakkers nog zonder inkomen😉

Re: Mashela

Geplaatst: za 18 apr 2020, 16:53
door lekkermelig
Ik kende de naam ook niet totdat ik las dat het sorghum was. Wordt hier bij de molen soms ook in grote zakken verkocht.
Sorghum is glutenvrij dus is zeker geen vervanging van gewoon meel. Je kan het vast wel bijmengen bij gewoon meel maar of het lekker is weet ik niet.
Sorghum en teff worden gebruikt om injara te bakken, een soort Ethiopische pannekoeken. Sommige mensen vinden dat vies. Ik zou zeggen, gewoon proberen.

Wil

Re: Mashela

Geplaatst: zo 20 dec 2020, 17:17
door Herman Jonkman
Ik ben al een tijdje niet op het forum geweest. Ik zoek recepten om glutenvrij brood te bakken. Zoeken via de zoekfunctie brengt me er niet. Is er een link naar dit onderdeel van het forum? Zou iemand die ermee bekend is dat willen sturen?


Verstuurd vanaf mijn SM-T860 met Tapatalk


Re: Mashela

Geplaatst: zo 20 dec 2020, 18:01
door Levinebaktbrood
Er is geen onderdeel op dit forum met glutenvrije recepten.

Re: Mashela

Geplaatst: zo 20 dec 2020, 18:11
door Herman Jonkman
Kijk, dat is duidelijk,
Dank voor je reactie Levine.
We zoeken dan elders
Groet,
Herman