Hallo,
Ik heb deeg over van zoete vlechtbroodjes en wil dit graag gebruiken in een ander recept, als een voordeeg of pate Ferment. Hoe ga ik het beste te werk?
Moet ik gewoon de grammen voordeeg in het nieuwe recept ( https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... korst.html ) aanhouden ongeacht de bakkersformule van het oude stukje deeg?
of moet ik uitrekenen hoeveel bloem, melk enz er in het oude stukje deeg zit en dat aftrekken van de ingredienten uit het nieuwe recept?
Bakkerformule van oude stukje deeg is
100% tarwebloem
2% suiker
1,8% zout
1,2 % gist
1,8% boter
66% melk
Ik hoor graag jullie reactie
deeg over verwerken in nieuw recept
- lielie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 21 apr 2020, 22:39
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1226
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
- lielie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 21 apr 2020, 22:39
Re: deeg over verwerken in nieuw recept
hi, ja graag, alleen ik kom er niet uit hoe ik dat moet doen. Op je link kom ik op de regels maandagr niet op een megelijkheid me voor te stellen. als ik naar even veurstellen ga kan ik alleen een reactie geven. is dat de bedoeling? of moet ik een nieuw onderwerk beginnen?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5149
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: deeg over verwerken in nieuw recept
Er is een rubriek 'Even voorstellen", daar maak je een nieuw onderwerp/bericht aan.
https://www.broodbakforum.nl/viewforum.php?f=32
https://www.broodbakforum.nl/viewforum.php?f=32
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- lielie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 6
- Lid geworden op: di 21 apr 2020, 22:39
Re: deeg over verwerken in nieuw recept
Hey Levine! Wat leuk jou hier te spreken. ik heb zoveel vragen, maar te hoge drempel om ze te typen, dan maar weer zelf uitproberen.. maar nu ga ik het constructiever aanpakken : )
Voorstelling is nu gedaan, bedankt voor de tip
Voorstelling is nu gedaan, bedankt voor de tip