deeg over verwerken in nieuw recept
Geplaatst: di 21 apr 2020, 22:54
Hallo,
Ik heb deeg over van zoete vlechtbroodjes en wil dit graag gebruiken in een ander recept, als een voordeeg of pate Ferment. Hoe ga ik het beste te werk?
Moet ik gewoon de grammen voordeeg in het nieuwe recept ( https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... korst.html ) aanhouden ongeacht de bakkersformule van het oude stukje deeg?
of moet ik uitrekenen hoeveel bloem, melk enz er in het oude stukje deeg zit en dat aftrekken van de ingredienten uit het nieuwe recept?
Bakkerformule van oude stukje deeg is
100% tarwebloem
2% suiker
1,8% zout
1,2 % gist
1,8% boter
66% melk
Ik hoor graag jullie reactie
Ik heb deeg over van zoete vlechtbroodjes en wil dit graag gebruiken in een ander recept, als een voordeeg of pate Ferment. Hoe ga ik het beste te werk?
Moet ik gewoon de grammen voordeeg in het nieuwe recept ( https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... korst.html ) aanhouden ongeacht de bakkersformule van het oude stukje deeg?
of moet ik uitrekenen hoeveel bloem, melk enz er in het oude stukje deeg zit en dat aftrekken van de ingredienten uit het nieuwe recept?
Bakkerformule van oude stukje deeg is
100% tarwebloem
2% suiker
1,8% zout
1,2 % gist
1,8% boter
66% melk
Ik hoor graag jullie reactie