Pagina 1 van 1

deeg over verwerken in nieuw recept

Geplaatst: di 21 apr 2020, 22:54
door lielie
Hallo,
Ik heb deeg over van zoete vlechtbroodjes en wil dit graag gebruiken in een ander recept, als een voordeeg of pate Ferment. Hoe ga ik het beste te werk?

Moet ik gewoon de grammen voordeeg in het nieuwe recept ( https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... korst.html ) aanhouden ongeacht de bakkersformule van het oude stukje deeg?
of moet ik uitrekenen hoeveel bloem, melk enz er in het oude stukje deeg zit en dat aftrekken van de ingredienten uit het nieuwe recept?

Bakkerformule van oude stukje deeg is
100% tarwebloem
2% suiker
1,8% zout
1,2 % gist
1,8% boter
66% melk

Ik hoor graag jullie reactie

Re: deeg over verwerken in nieuw recept

Geplaatst: wo 22 apr 2020, 00:03
door BakkerGerrit
Goedenavond Lielie,

Lees eerst even de regels en tips van ons forum

Re: deeg over verwerken in nieuw recept

Geplaatst: wo 22 apr 2020, 11:49
door lielie
hi, ja graag, alleen ik kom er niet uit hoe ik dat moet doen. Op je link kom ik op de regels maandagr niet op een megelijkheid me voor te stellen. als ik naar even veurstellen ga kan ik alleen een reactie geven. is dat de bedoeling? of moet ik een nieuw onderwerk beginnen?

Re: deeg over verwerken in nieuw recept

Geplaatst: wo 22 apr 2020, 11:55
door Levinebaktbrood
Er is een rubriek 'Even voorstellen", daar maak je een nieuw onderwerp/bericht aan.

https://www.broodbakforum.nl/viewforum.php?f=32

Re: deeg over verwerken in nieuw recept

Geplaatst: wo 22 apr 2020, 12:42
door lielie
Hey Levine! Wat leuk jou hier te spreken. ik heb zoveel vragen, maar te hoge drempel om ze te typen, dan maar weer zelf uitproberen.. maar nu ga ik het constructiever aanpakken : )
Voorstelling is nu gedaan, bedankt voor de tip