Hoeveel procent melkpoeder is gebruikelijk om te gebruiken?
Ik heb nog (elk) melkpoeder liggen en wil dat ook eens gaan gebruiken.
Ik zat zelf te denken aan 2% maar heb hier ook 4% voorbij zien komen.
Gebruikelijke hoeveelheid melkpoeder
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Gebruikelijke hoeveelheid melkpoeder
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1399
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Gebruikelijke hoeveelheid melkpoeder
Waarvoor wil je het gebruiken?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 3905
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Gebruikelijke hoeveelheid melkpoeder
Gewoon eens een recept met melk opzoeken en dan op je poederblik de gebruiksaanwijzing eens bekijken. Dat leidt vaak tot ongeveer 90 %water en 10 % melkpoeder ipv gewoon melk
Kneder: Bear Varimixer Teddy
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5539
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Gebruikelijke hoeveelheid melkpoeder
Bedenk wel dat Elk magere melkpoeder is en niet zoveel voor het deeg doet. Ipv daarvan kan je beter volle melkpoeder gebruiken.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- De Broodvirtuoos
- Deegkneder
- Berichten: 169
- Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33
Re: Gebruikelijke hoeveelheid melkpoeder
Wanneer je 6,25% (berekend van de bloem/meel) toevoegt, voldoet het aan de wettelijke regelgeving van melkbrood. Uitgaande dat je volle melkpoeder gebruikt. Ik weet dat we als hobbybakker niet gehouden zijn aan wettelijke bepalingen, het is daarom maar een richtlijn.
Houd er wel rekening mee dat de melkeiwitten in het melkpoeder een "stuggere" glutenvorming geven, en daardoor langer gekneed moet worden. Langer kneden betekent dat je een lagere watertemperatuur moet aanhouden, om de gewenste deegtemperatuur te bereiken.
Houd er wel rekening mee dat de melkeiwitten in het melkpoeder een "stuggere" glutenvorming geven, en daardoor langer gekneed moet worden. Langer kneden betekent dat je een lagere watertemperatuur moet aanhouden, om de gewenste deegtemperatuur te bereiken.
Gerezen brood is geprezen brood.
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15
Oven: Rofco-B-40
Rijskast: Rofco-RK-48
Spiraalkneder: SM-15