Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Bericht door WesleyNL » do 07 mei 2020, 11:46

Ik zie afentoe een recept voorbij komen met (witte) basterd suiker in plaats van kristalsuiker.

Wat veranderd er aan het deeg wanneer je bastersuiker gebruikt?
Wordt de structuur van het eindresultaat anders, dit het hem in de smaak die ander is of veranderd er niet zoveel?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 558
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Bericht door Vitamine C » do 07 mei 2020, 12:21

Suiker is extra voedingsstoffen gist en voor kleur brood

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Bericht door WesleyNL » do 07 mei 2020, 12:40

Maar waarom basterdsuiker in plaats van kristalsuiker?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 3601
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Bericht door lekkermelig » do 07 mei 2020, 13:45

Basterdsuiker is fijner van structuur, en heeft meer kleur. Of het voor brood nou zo veel uitmaakt weet ik niet, maar in gebak zeker wel.

Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!

Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood

Gebruikersavatar
Rik59
Meesterbakker
Berichten: 1327
Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Bericht door Rik59 » do 07 mei 2020, 13:59

Basterdsuiker lost sneller op en het kleurt sneller...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread


RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Bericht door WesleyNL » do 07 mei 2020, 15:17

Bedankt voor de antwoorden!
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Plaats reactie