Pagina 1 van 1

Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Geplaatst: do 07 mei 2020, 11:46
door WesleyNL
Ik zie afentoe een recept voorbij komen met (witte) basterd suiker in plaats van kristalsuiker.

Wat veranderd er aan het deeg wanneer je bastersuiker gebruikt?
Wordt de structuur van het eindresultaat anders, dit het hem in de smaak die ander is of veranderd er niet zoveel?

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Geplaatst: do 07 mei 2020, 12:21
door Vitamine C
Suiker is extra voedingsstoffen gist en voor kleur brood

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Geplaatst: do 07 mei 2020, 12:40
door WesleyNL
Maar waarom basterdsuiker in plaats van kristalsuiker?

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Geplaatst: do 07 mei 2020, 13:45
door lekkermelig
Basterdsuiker is fijner van structuur, en heeft meer kleur. Of het voor brood nou zo veel uitmaakt weet ik niet, maar in gebak zeker wel.

Wil

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Geplaatst: do 07 mei 2020, 13:59
door Rik59
Basterdsuiker lost sneller op en het kleurt sneller...

Re: Kristalsuiker t.o.v basterd suiker

Geplaatst: do 07 mei 2020, 15:17
door WesleyNL
Bedankt voor de antwoorden!