Kamut bloem
- Marionbakt
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 90
- Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40
Kamut bloem
Ik heb 1kg kamut bloem cadeau gekregen, maar heb geen idee waarvoor ik die gebruiken kan. Heeft iemand suggesties?
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kamut bloem
Brood misschien???
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Marionbakt
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 90
- Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kamut bloem
Goegel is je beste vriend.. en de zoekfunctie hier...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kamut bloem
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Marionbakt
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 90
- Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40
Re: Kamut bloem
Ik had je raad opgevolgd, maar heb toch zelf een recept gemaakt
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kamut bloem
Laat zien!!Marionbakt schreef: ↑vr 03 jul 2020, 20:56Ik had je raad opgevolgd, maar heb toch zelf een recept gemaakt
We zijn erg benieuwd... eh naar het receptje dan hè...
De broodjes heb ik net gezien... erg fraai hoor...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Marionbakt
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 90
- Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40
Re: Kamut bloem
Heel eenvoudig recept. Ik heb ze gebakken met exact dezelfde hoeveelheden water, bloem etc. Zou de kamut voortaan wat meer water geven en de bloem wat minder. Ik gebruik altijd een heel klein beetje gist bij desem brood.Rik59 schreef: ↑vr 03 jul 2020, 21:55Laat zien!!Marionbakt schreef: ↑vr 03 jul 2020, 20:56Ik had je raad opgevolgd, maar heb toch zelf een recept gemaakt
We zijn erg benieuwd... eh naar het receptje dan hè...
De broodjes heb ik net gezien... erg fraai hoor...
Voordeeg:
15 gr actieve desem ( ik gebruik altijd een combinatie van tarwe en roggedesem );
60 gr bloem of kamutbloem;
60 gr water.
Avond voor het bakken.
Deeg:
500 gr bloem of kamut;
2 gr instantgist ( 0,9% );
het desem;
10 gr zout;
10 gr olie;
280 gr water;
20 gr eidooier ( 1 dooier ) optioneel.
Kneden, 1ste rijs 80 - 90 minuten, vormen, in de mandjes, 2de rijs 60 minuten, insnijden:
Bakken in voorverwarmde oven ( B&O warmte 250 gr ) op staalplaat: 10 minuten op 240gr; 20 minuten op 220 gr.
Brood is heel zacht. Verschil in smaak ook vandaag nihil.
Wie legt me uit hoe ik meerdere recepten kan plaatsen onder het kopje de baksels van 'Marionbakt'?Moet ik steeds een nieuw item aanmaken of plaats ik ze onder elkaar?
Laatst gewijzigd door Marionbakt op za 04 jul 2020, 14:08, 1 keer totaal gewijzigd.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: Kamut bloem
Je reageert bij je bakproducten gewoon op je eigen begin en gaat dus gewoon naar onder.. jou baktopic blijft van jou...
Je plaatst dus onder elkaar... nou niet gelijk alle fotoalbums opentrekken hè......
Je hebt wel erg droog brood en deeg gehad denk ik ... met 67,5 gram water
maar ik denk 65%???
Je plaatst dus onder elkaar... nou niet gelijk alle fotoalbums opentrekken hè......
Je hebt wel erg droog brood en deeg gehad denk ik ... met 67,5 gram water
maar ik denk 65%???
Dat geloof ik meteen!!!Marionbakt schreef: ↑za 04 jul 2020, 09:03 Ik denk dat als ik wat meer water bij de kamut had gedaan, het brood ook luchtiger zou zijn geweest. Kamut neemt dus meer vocht op.
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Marionbakt
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 90
- Lid geworden op: wo 28 feb 2018, 12:40
Re: Kamut bloem
Lol bedankt voor de tip. Ik was het water vergeten. was nog vroeg vanochtend Ik heb het aangepast.Rik59 schreef: ↑za 04 jul 2020, 11:15 Je reageert bij je bakproducten gewoon op je eigen begin en gaat dus gewoon naar onder.. jou baktopic blijft van jou...
Je plaatst dus onder elkaar... nou niet gelijk alle fotoalbums opentrekken hè......
Je hebt wel erg droog brood en deeg gehad denk ik ... met 67,5 gram water
maar ik denk 65%???
Dat geloof ik meteen!!!Marionbakt schreef: ↑za 04 jul 2020, 09:03 Ik denk dat als ik wat meer water bij de kamut had gedaan, het brood ook luchtiger zou zijn geweest. Kamut neemt dus meer vocht op.