Pagina 1 van 1

Kamut bloem

Geplaatst: wo 01 jul 2020, 19:27
door Marionbakt
Ik heb 1kg kamut bloem cadeau gekregen, maar heb geen idee waarvoor ik die gebruiken kan. Heeft iemand suggesties?

Re: Kamut bloem

Geplaatst: wo 01 jul 2020, 19:40
door Rik59
Brood misschien???

Re: Kamut bloem

Geplaatst: wo 01 jul 2020, 19:41
door Marionbakt
Rik59 schreef: wo 01 jul 2020, 19:40 Brood misschien???
Maar welk brood? :D ;)

Re: Kamut bloem

Geplaatst: wo 01 jul 2020, 20:30
door Rik59
Goegel is je beste vriend.. en de zoekfunctie hier...

Re: Kamut bloem

Geplaatst: wo 01 jul 2020, 23:18
door Rik59

Re: Kamut bloem

Geplaatst: vr 03 jul 2020, 20:56
door Marionbakt
Ik had je raad opgevolgd, maar heb toch zelf een recept gemaakt :D

Re: Kamut bloem

Geplaatst: vr 03 jul 2020, 21:55
door Rik59
Marionbakt schreef: vr 03 jul 2020, 20:56
Ik had je raad opgevolgd, maar heb toch zelf een recept gemaakt :D
Laat zien!!
We zijn erg benieuwd... eh naar het receptje dan hè... :D :D

De broodjes heb ik net gezien... erg fraai hoor... :thumbup: :thumbup:

Re: Kamut bloem

Geplaatst: za 04 jul 2020, 09:17
door Marionbakt
Rik59 schreef: vr 03 jul 2020, 21:55
Marionbakt schreef: vr 03 jul 2020, 20:56
Ik had je raad opgevolgd, maar heb toch zelf een recept gemaakt :D
Laat zien!!
We zijn erg benieuwd... eh naar het receptje dan hè... :D :D

De broodjes heb ik net gezien... erg fraai hoor... :thumbup: :thumbup:
Heel eenvoudig recept. Ik heb ze gebakken met exact dezelfde hoeveelheden water, bloem etc. Zou de kamut voortaan wat meer water geven en de bloem wat minder. Ik gebruik altijd een heel klein beetje gist bij desem brood.

Voordeeg:
15 gr actieve desem ( ik gebruik altijd een combinatie van tarwe en roggedesem );
60 gr bloem of kamutbloem;
60 gr water.
Avond voor het bakken.

Deeg:
500 gr bloem of kamut;
2 gr instantgist ( 0,9% );
het desem;
10 gr zout;
10 gr olie;
280 gr water;
20 gr eidooier ( 1 dooier ) optioneel.

Kneden, 1ste rijs 80 - 90 minuten, vormen, in de mandjes, 2de rijs 60 minuten, insnijden:
Bakken in voorverwarmde oven ( B&O warmte 250 gr ) op staalplaat: 10 minuten op 240gr; 20 minuten op 220 gr.

Brood is heel zacht. Verschil in smaak ook vandaag nihil.

Wie legt me uit hoe ik meerdere recepten kan plaatsen onder het kopje de baksels van 'Marionbakt'?Moet ik steeds een nieuw item aanmaken of plaats ik ze onder elkaar?

Re: Kamut bloem

Geplaatst: za 04 jul 2020, 11:15
door Rik59
Je reageert bij je bakproducten gewoon op je eigen begin en gaat dus gewoon naar onder.. jou baktopic blijft van jou...
Je plaatst dus onder elkaar... nou niet gelijk alle fotoalbums opentrekken hè......

Je hebt wel erg droog brood en deeg gehad denk ik ... met 67,5 gram water :D :D
maar ik denk 65%???
Marionbakt schreef: za 04 jul 2020, 09:03 Ik denk dat als ik wat meer water bij de kamut had gedaan, het brood ook luchtiger zou zijn geweest. Kamut neemt dus meer vocht op.
Dat geloof ik meteen!!!

Re: Kamut bloem

Geplaatst: za 04 jul 2020, 14:09
door Marionbakt
Rik59 schreef: za 04 jul 2020, 11:15 Je reageert bij je bakproducten gewoon op je eigen begin en gaat dus gewoon naar onder.. jou baktopic blijft van jou...
Je plaatst dus onder elkaar... nou niet gelijk alle fotoalbums opentrekken hè......

Je hebt wel erg droog brood en deeg gehad denk ik ... met 67,5 gram water :D :D
maar ik denk 65%???
Marionbakt schreef: za 04 jul 2020, 09:03 Ik denk dat als ik wat meer water bij de kamut had gedaan, het brood ook luchtiger zou zijn geweest. Kamut neemt dus meer vocht op.
Dat geloof ik meteen!!!
Lol bedankt voor de tip. Ik was het water vergeten. was nog vroeg vanochtend :D Ik heb het aangepast.