Goedemiddag broodbak vrienden,
Ik vroeg mij af waarom ik in sommige recepten naast T65 meel ook semola wordt toegevoegd.
Hoor graag wat het doel daarvan is.
groeten, Rosemountain
semola meel
- Rosemountain
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: ma 29 jan 2018, 11:26
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 198
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: semola meel
Brood wordt er doorgaans wat steviger van, de structuur wordt anders.
Er zit veel eiwit in, wat weer goed is voor goede gluten vorming.
Pizza’s bodems worden er knapperig van.
Neemt veel vocht op.
Er zit veel eiwit in, wat weer goed is voor goede gluten vorming.
Pizza’s bodems worden er knapperig van.
Neemt veel vocht op.
- Rosemountain
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: ma 29 jan 2018, 11:26
Re: semola meel
Helder dank je wel Gebaxke
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: semola meel
Deeg met een voldoende gedeelte semola (Semola di grano duro rimacinata) is aangenamer om met de hand te kneden.
Het is enerzijds gemakkelijker kneedbaar en anderzijds blijft het zijn vorm beter behouden. ( thixotropie )
Er is ook meer marge als je met een hogere hydratatie werkt.
En ik vind het lekker smaken.
Daarom krijgt o.a. ook mijn desemstarter het te eten. (Durum)
Interessant om lezen is is ook : viewtopic.php?t=257
Het is enerzijds gemakkelijker kneedbaar en anderzijds blijft het zijn vorm beter behouden. ( thixotropie )
Er is ook meer marge als je met een hogere hydratatie werkt.
En ik vind het lekker smaken.
Daarom krijgt o.a. ook mijn desemstarter het te eten. (Durum)
Interessant om lezen is is ook : viewtopic.php?t=257
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: semola meel
Het is gewoon een keuze. Je krijgt er een mooi deeg mee, smaakt lekker
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: semola meel
Vind het vooral in witte degen in krokante broden heel smakelijk!.
Sterke gluten goede smaak en een typerende creme gele kruimkleur!.
Red
Sterke gluten goede smaak en een typerende creme gele kruimkleur!.
Red
Passie voor de ambacht!.