Pagina 1 van 1

semola meel

Geplaatst: vr 04 dec 2020, 15:24
door Rosemountain
Goedemiddag broodbak vrienden,

Ik vroeg mij af waarom ik in sommige recepten naast T65 meel ook semola wordt toegevoegd.

Hoor graag wat het doel daarvan is.

groeten, Rosemountain

Re: semola meel

Geplaatst: vr 04 dec 2020, 15:53
door Gebaxke
Brood wordt er doorgaans wat steviger van, de structuur wordt anders.
Er zit veel eiwit in, wat weer goed is voor goede gluten vorming.
Pizza’s 🍕 bodems worden er knapperig van.
Neemt veel vocht op.

Re: semola meel

Geplaatst: vr 04 dec 2020, 16:04
door Rosemountain
Helder dank je wel Gebaxke

Re: semola meel

Geplaatst: vr 04 dec 2020, 18:39
door Bantam
Deeg met een voldoende gedeelte semola (Semola di grano duro rimacinata) is aangenamer om met de hand te kneden.
Het is enerzijds gemakkelijker kneedbaar en anderzijds blijft het zijn vorm beter behouden. ( thixotropie )
Er is ook meer marge als je met een hogere hydratatie werkt.
En ik vind het lekker smaken.
Daarom krijgt o.a. ook mijn desemstarter het te eten. (Durum) ;)

Interessant om lezen is is ook : viewtopic.php?t=257

Re: semola meel

Geplaatst: za 05 dec 2020, 01:43
door Levinebaktbrood
Het is gewoon een keuze. Je krijgt er een mooi deeg mee, smaakt lekker :)

Re: semola meel

Geplaatst: wo 09 dec 2020, 12:33
door RedYssel
Vind het vooral in witte degen in krokante broden heel smakelijk!.
Sterke gluten goede smaak en een typerende creme gele kruimkleur!.

Red