Houdbaarheid van gluten als apart ingredient
Geplaatst: ma 25 jan 2021, 22:01
Hoi Bakkers,
Misschien wil ik wat experimenteren met gluten om toe te voegen aan meel dat wat minder eiwit bevat. Bijvoorbeeld Einkorn of Kamut.
Bij de Zuidmolen kan je gluten per kilo kopen, met mijn gebruik zal dat best een poos meegaan.
Kan iemand iets zeggen wat de houdbaarheid van gluten zijn? Ik heb hier geen idee van. Als ik moet gokken denk ik dat het vergelijkbaar is met houdbaarheid van meel, maar ik kan dit beter vragen aan iemand die hier ervaring mee heeft. Idealiter gaat het zo lang mogelijk mee. Maar ik kan ook porties vacumeren en op relatief lage temperatuur bewaren.
Ik denk aan biologische gluten omdat vrijwel al mijn ingredienten biologisch zijn, wellicht maakt dat nog een verschil.
Dank,
Goku
Misschien wil ik wat experimenteren met gluten om toe te voegen aan meel dat wat minder eiwit bevat. Bijvoorbeeld Einkorn of Kamut.
Bij de Zuidmolen kan je gluten per kilo kopen, met mijn gebruik zal dat best een poos meegaan.
Kan iemand iets zeggen wat de houdbaarheid van gluten zijn? Ik heb hier geen idee van. Als ik moet gokken denk ik dat het vergelijkbaar is met houdbaarheid van meel, maar ik kan dit beter vragen aan iemand die hier ervaring mee heeft. Idealiter gaat het zo lang mogelijk mee. Maar ik kan ook porties vacumeren en op relatief lage temperatuur bewaren.
Ik denk aan biologische gluten omdat vrijwel al mijn ingredienten biologisch zijn, wellicht maakt dat nog een verschil.
Dank,
Goku