Gist

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Leonie1974
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: wo 20 jan 2021, 16:25

Gist

Bericht door Leonie1974 »

Ben in het boek van Levine aan het lezen. Daar staat in dat droge gist in een afgesloten bakje in de koelkast moet. Waarom is dat eigenlijk?
Gebruikersavatar
Leonie1974
Chef stoffer en blik
Berichten: 7
Lid geworden op: wo 20 jan 2021, 16:25

Re: Gist

Bericht door Leonie1974 »

Is er niemand die dat mij kan vertellen?
Gebruikersavatar
GK-Renske
Jongste bediende
Berichten: 49
Lid geworden op: za 30 jan 2016, 18:19
Contacteer:

Re: Gist

Bericht door GK-Renske »

Om het lang en goed te kunnen bewaren. Als je gist langdurige op kamertemperatuur bewaard, dan verliest hij zijn kracht.
Ankarsrum Assistent
Brot & Taylor rijstkast
Mockmill graanmolen
Mijn site: Het Glutenvrije Kookhoekje
Gebruikersavatar
Victory
Warme bakker
Berichten: 577
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Gist

Bericht door Victory »

Als er lucht en warmte bij komt verliest gist zijn kracht, gaat gisten.. daarom heb je gist in kleine zakjes als je weinig gebruikt en een pakje van 125 gram bvb in een goed gesloten bakje in de koelkast. Ik mag dan veel bakken, maar ik heb liever 125g over 500g. Dan blijft de gedroogde gist verser en dus actiever.
Groetjes Victory

Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Gebruikersavatar
oudbakken
Deegroller
Berichten: 292
Lid geworden op: vr 14 sep 2018, 16:16

Re: Gist

Bericht door oudbakken »

hi, ik heb mijn droge gist al in de koeling gezet. wijze raad. met dank aan levine.
Heetlucht oven LOTUS mod. FOV 2.6kW.
Conventionele oven: smeg 80cm
KitchenAid heavy Duty
Komo FidibusMedium molen
Plaats reactie