glutengehalte in Zeeuws bloem & meel
Geplaatst: vr 02 apr 2021, 18:05
Beste mensen,
Ik worstel nog steeds met de plakkerigheid van mijn mix roggebloem, roggemeel en volkoren meel (verhouding 1:1:1)
Allemaal lokaal geproduceerd op het eiland - Walcheren.
Nu hoorde ik dat het gluten gehalte van deze lokale granen veel lager is dan "normaal" vanwege de grond.
Broodbakken wordt daardoor een extra moeilijke klus, koekjes kan wel.
Wie weet hier meer over te vertellen en kun je het gluten gehalte van te voren controleren ?
Of moet je gewoon afgaan op de informatie van de leverancier ?
Op een Amerikaanse website zag ik zeer geavanceerde indicaties van verschillende meelsoorten.
Ik worstel nog steeds met de plakkerigheid van mijn mix roggebloem, roggemeel en volkoren meel (verhouding 1:1:1)
Allemaal lokaal geproduceerd op het eiland - Walcheren.
Nu hoorde ik dat het gluten gehalte van deze lokale granen veel lager is dan "normaal" vanwege de grond.
Broodbakken wordt daardoor een extra moeilijke klus, koekjes kan wel.
Wie weet hier meer over te vertellen en kun je het gluten gehalte van te voren controleren ?
Of moet je gewoon afgaan op de informatie van de leverancier ?
Op een Amerikaanse website zag ik zeer geavanceerde indicaties van verschillende meelsoorten.