Ha,
Misschien weet iemand dat. Ik had met mijn vrouw een gesprekje over het zout dat ik aan mijn brood toevoeg, zo rond de 1,5-1,8% van het meelgewicht, wat mij betreft is dat niet te zout en niet te flauw.
Ze denkt dat mediterraanse bakkers géén zout gebruiken in hun broden. Klopt dat denken jullie? Dan zou je toch heel flauw brood krijgen?
Ik ben benieuwd of jullie het weten.
Overigens mislukte mijn brood volkomen. Het rees weer eens niet -meer- in de oven, en ik had een onoplettend tijdfoutje gemaakt denk ik. Dus ons huis ruikt niet naar versgebakken brood, maar naar verbrand brood ....
Mediterraan brood
- Strikwerda
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: wo 24 feb 2021, 10:09
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Mediterraan brood
In Toscane stoppen ze geen zout in het brood, dat heeft een historische achtergrond, vroeger werd er belasting geheven op zout. Ik ben er nooit geweest dus ik weet ook niet of het voor alle broden geldt. Ik ben wel eens in Le Marche gewest, aan de andere kust en ook daar hebben we wel eens heel vies brood zonder zout bij een bakker gehaald.
Maar volgens mij bakken ze op de meeste plaatsen gewoon met zout. In andere mediterrane landen heb ik nooit gehoord van zoutloos brood.
Wil
Maar volgens mij bakken ze op de meeste plaatsen gewoon met zout. In andere mediterrane landen heb ik nooit gehoord van zoutloos brood.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Strikwerda
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 7
- Lid geworden op: wo 24 feb 2021, 10:09
Re: Mediterraan brood
Dank Wil, voor je uitleg!
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: Mediterraan brood
En brood zonder zout is echt niet lekker. 1,5 tot 1,8 % is niet zo gek veel.
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Mediterraan brood
In Greve in Chianti kan je bij de ambachtelijke bakker op het dorpsplein met en zonder krijgen. Met is voor toeristen.
- josstegman
- Stofhapper
- Berichten: 2
- Lid geworden op: vr 12 feb 2021, 13:26
Re: Mediterraan brood
In Toscane en ook deels in Umbrië is brood zonder zout gebruikelijk. Maar dat is maar een klein deel van het grote mediterrane gebied. Dit brood is overigens vaak heerlijk.