Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bee
Stofhapper
Berichten: 2
Lid geworden op: zo 30 mei 2021, 10:10

Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Bericht door Bee »

Ik heb toch maar een Panasonic aangeschaft..een croustina vanwege de harde korst. Omdat Panasonic een stevigere anti aanbaklaag heeft wil ik graag weten of iemand ervaring heeft met zaden en noten in het brood. Ik vind walnoten in brood heel erg lekker. Ik hoop dat de Panasonic er tegen kan..
Trix Pilon
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Bericht door papagena »

Ik heb er geen direct antwoord op. Bak zelf wel met zaden maar meestal heb ik die al een tijdje voorgeweekt. Heb niet het gevoel dat daardoor het blik eerder kapot gaat maar durf er mijn hand niet voor in het vuur te houden.
Ik zou het Panasonic eens vragen.
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Bakkerij van Driel
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: za 28 okt 2017, 18:10
Locatie: Dordrecht
Contacteer:

Re: Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Bericht door Bakkerij van Driel »

Mijn Panasonic SD-207 van 25 jaar oud, heeft er weinig van te leiden gehad.
Maar niets heeft het eeuwige leven.
Kijk wel uit met grove suiker en zeezout.
Je kunt rustig de deeg voor suikerbrood en rozijnenbrood er prima in kneden.
Maar meng de suikerklonten, en de rozijnen en krenten er met de hand doorheen.
Dat is zo wie zo ook beter voor het deeg, en geeft een mooier eind resultaat.
Kom maar eens kijken in mijn live bak-stream op www.twitch.tv/supercarolus dan laat ik je graag zien wat je er allemaal mee kunt maken.
Ik maak een Live bak-stream op maandag, woensdag en vrijdag 19.00 uur op www.twitch.tv/supercarolus.
Daarin maak ik vooral veel brood, met behulp van een oude broodbakmachine en een normale keuken oven.
Gebruikersavatar
Lang delfje
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Bericht door Lang delfje »

Anti aanbaklagen gaan voornamelijk kapot door rozijnen amandelspijs citrus en geweekte noten als je ze er droog toevoegt is er geen probleem. Wij hebben talloze vooral gesiliconeerde bakblikken gesloopt voordat we erachter kwamen dat het veroorzaakt werd door amandelspijs en de geweekte walnoten.
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Bericht door papagena »

Hoe kunnen geweekte noten slechter zijn voor de anti-aanbaklaag dan ongeweekte?
Niet bij brood alleen....
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Zijn noten en zaden slecht voor de anti aanbaklaag van Panasonic?

Bericht door Levinebaktbrood »

Dat dacht ik ook al Papagena. Van rozijnen en amandelspijs en citrus raakt mijns inziens een bakblik ook niet beschadigd. Wel van suikerparels enzo.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie