kriekentaart

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

kriekentaart

Bericht door 1md65 »

Als ik een kriekentaart maak dan gebruik ik krieken met ingedikt sap maar deze is nog te vloeibaar voor de taart (56 % krieken, glucose-fructosestroop,suiker, water, gemodificeerdzetmeel). Kan ik er gelatine blaadjes aan toevoegen of hoe kan ik het sap dikker maken ?
Alvast bedankt voor jullier reactie.
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: kriekentaart

Bericht door bakplaat »

Worden de krieken mee gebaken of als vulling in e.o.a. taartbodem gebruikt?
Als je ze meebakt. zou je geen gelatine moeten gebruiken, Je kunt het sap nog wat dikker maken met wat aardappelmeel of maizena, waarbij aardappelmeel de voorkeur geniet (heldere binding.)
Zelf gebruik ik vaak de blikjes...Vlaaivulling van HAK Deze zijn voldoende stevig en laten zich uitstekend mee bakken in allerlei soorten vruchtengebak.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: kriekentaart

Bericht door 1md65 »

Ze worden meegebakken.
Plaats reactie