Als ik een kriekentaart maak dan gebruik ik krieken met ingedikt sap maar deze is nog te vloeibaar voor de taart (56 % krieken, glucose-fructosestroop,suiker, water, gemodificeerdzetmeel). Kan ik er gelatine blaadjes aan toevoegen of hoe kan ik het sap dikker maken ?
Alvast bedankt voor jullier reactie.
kriekentaart
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: kriekentaart
Worden de krieken mee gebaken of als vulling in e.o.a. taartbodem gebruikt?
Als je ze meebakt. zou je geen gelatine moeten gebruiken, Je kunt het sap nog wat dikker maken met wat aardappelmeel of maizena, waarbij aardappelmeel de voorkeur geniet (heldere binding.)
Zelf gebruik ik vaak de blikjes...Vlaaivulling van HAK Deze zijn voldoende stevig en laten zich uitstekend mee bakken in allerlei soorten vruchtengebak.
Als je ze meebakt. zou je geen gelatine moeten gebruiken, Je kunt het sap nog wat dikker maken met wat aardappelmeel of maizena, waarbij aardappelmeel de voorkeur geniet (heldere binding.)
Zelf gebruik ik vaak de blikjes...Vlaaivulling van HAK Deze zijn voldoende stevig en laten zich uitstekend mee bakken in allerlei soorten vruchtengebak.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: kriekentaart
Ze worden meegebakken.