Welke 'allround' bloem?
- RomanaW
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45
Welke 'allround' bloem?
Goedemorgen
Ik vroeg mij af of er een allround-bloem is die zowel geschikt is voor witbrood, zachte witte bolletjes, rozijnenbrood, meerzaden-/pittenbrood?
Dat zijn de dingen die ik bak, maar er zijn zoveeeeeel soorten verschillende bloem maar ivm beperkt budget wil ik het liefste niet allemaal verschillende soorten in huis halen.
Ik snap dat elke bloem-soort zijn eigen 'functie' heeft bij broodproducten, maar wie weet is er een soort die vrij algemeen goed werkt voor bovengenoemde baksels?
groetjes,
Romana
Ik vroeg mij af of er een allround-bloem is die zowel geschikt is voor witbrood, zachte witte bolletjes, rozijnenbrood, meerzaden-/pittenbrood?
Dat zijn de dingen die ik bak, maar er zijn zoveeeeeel soorten verschillende bloem maar ivm beperkt budget wil ik het liefste niet allemaal verschillende soorten in huis halen.
Ik snap dat elke bloem-soort zijn eigen 'functie' heeft bij broodproducten, maar wie weet is er een soort die vrij algemeen goed werkt voor bovengenoemde baksels?
groetjes,
Romana
- hjeverts
- Warme bakker
- Berichten: 789
- Lid geworden op: vr 17 jul 2020, 09:00
- Locatie: Neede
Re: Welke 'allround' bloem?
vind zelf Frans meel T65 wel goed werken als basis wit meel voor al mijn baksels, daarnaast is Spelt T630 ook niet verkeerd.
Groeten Hans,
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
Kneedmachine: Handen
Oven: AEG BPS33102ZM
Type rijsmiddel: Zuurdesem of Gist
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Welke 'allround' bloem?
Je hebt geen 10 soorten bloem nodig. Ik weet niet waar je je bloem vandaan wilt halen. Maar bijvoorbeeld
T65 of Amerikaanse patent werken vaak wel goed.
Ik bak zelf vrijwel alles met biobloem van de Zuidmolen, en heb ook T65 in de kast staan vooral voor baguettes en ander Frans spul, maar T65 is net zo geschikt voor algemeen bakwerk. Als ik echt meer gluten nodig heb, bijvoorbeeld voor stollen of ander stevig gevuld brood meng ik vaak wat Manitoba bij (of je neemt een schepje gluten....)
Wil
T65 of Amerikaanse patent werken vaak wel goed.
Ik bak zelf vrijwel alles met biobloem van de Zuidmolen, en heb ook T65 in de kast staan vooral voor baguettes en ander Frans spul, maar T65 is net zo geschikt voor algemeen bakwerk. Als ik echt meer gluten nodig heb, bijvoorbeeld voor stollen of ander stevig gevuld brood meng ik vaak wat Manitoba bij (of je neemt een schepje gluten....)
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Welke 'allround' bloem?
Mijn 'alles' bloem is Amerikaanse patent van de zuidmolen. Daar kun je zachte bolletjes, rozijnenbrood, desem broden enz mee maken. Verder heb ik nog wel andere bloem, maar als je aan je budget moet denken is dat een goede.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- RomanaW
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45
Re: Welke 'allround' bloem?
Thanks voor jullie input!
Morgen eens op het gemakje kijken naar genoemde bloemsoorten & websites
Morgen eens op het gemakje kijken naar genoemde bloemsoorten & websites
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Welke 'allround' bloem?
Zowel bloem als volkoren haal ik tegenwoordig bij de Lidl. Bio en fijn van prijs.
Niet bij brood alleen....
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Welke 'allround' bloem?
Deze bloem-/meelsoorten gebruik ik ook regelmatig en maak ze dan wat steviger, door er wat glutenpoeder aan toe te voegen.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- RomanaW
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 16 jan 2022, 16:45
Re: Welke 'allround' bloem?
woepss uiteindelijk niet meer gereageerd
Heb toen de Smaragd Patent van HollandMeel besteld; meteen 10kg.
Nu 2 maandjes later is daar nog ongeveer een 3,5kg van over (wel wat voorraad in vriezer )
Over het algemeen gaan gewone busbroden prima,
Kleine broodjes blijf ik soms wat mee sukkelen qua volume.
Gister perfecte zachte witte puntjes gemaakt; maar net 20min voor ze de oven ingingen moest ik ze nog insmeren met een eitje; en toen zakte die mooie gerezen hoopjes in
Zojuist eindelijk Flickr voor elkaar gekregen,dus albumpje geplaatst
Heb toen de Smaragd Patent van HollandMeel besteld; meteen 10kg.
Nu 2 maandjes later is daar nog ongeveer een 3,5kg van over (wel wat voorraad in vriezer )
Over het algemeen gaan gewone busbroden prima,
Kleine broodjes blijf ik soms wat mee sukkelen qua volume.
Gister perfecte zachte witte puntjes gemaakt; maar net 20min voor ze de oven ingingen moest ik ze nog insmeren met een eitje; en toen zakte die mooie gerezen hoopjes in
Zojuist eindelijk Flickr voor elkaar gekregen,dus albumpje geplaatst
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Welke 'allround' bloem?
Als deeg inzakt dan heb je het te lang laten rijzen.
Smaragd van Holland Meel is vooral geschikt voor gevuld luxebrood/broodjes. Je kunt voor 'gewoon' brood/broodjes ook de Patent extra van Holland Meel gebruiken.
Smaragd van Holland Meel is vooral geschikt voor gevuld luxebrood/broodjes. Je kunt voor 'gewoon' brood/broodjes ook de Patent extra van Holland Meel gebruiken.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken