Hallo,
M'n vraag gaat over het gebruik van broodverbeteraar.
Als ik een voordeeg ga gebruiken kan ik dan later bij het recept nog verbeteraar gebruiken of is dat overbodig of schadelijk.
Groeten,
Frans
Broodverbeteraar
- Bantam
- Deegroller
- Berichten: 269
- Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
- Contacteer:
Re: Broodverbeteraar
Veel ervaring heb ik ook nog niet. Maar ik heb wel mijn mening.
Wat bedoel je met broodverbeteraar ?
De beste broodverbeteraars voor hobbybakkers zijn volgens mij: tijd, geduld en de juiste hoeveelheid water (hydratatie).
En ook nog een beetje ervaring, maar dat komt met de tijd.
Wat bedoel je met broodverbeteraar ?
De beste broodverbeteraars voor hobbybakkers zijn volgens mij: tijd, geduld en de juiste hoeveelheid water (hydratatie).
En ook nog een beetje ervaring, maar dat komt met de tijd.
Laatst gewijzigd door Bantam op do 10 mar 2022, 15:18, 1 keer totaal gewijzigd.
""" WATER + DESEM + BLOEM + TIJD + BROODBAKFORUM """
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Broodverbeteraar
Je bedoeld als in extra gluten of zo'n mix?
Ja dat kan op het moment dat je de rest van de meel mix en water enz. toevoegt. Dat levert geen problemen op.
Je kunt zoiets ook nog na een autolyse toevoegen als je de boel gaat kneden.
Ja dat kan op het moment dat je de rest van de meel mix en water enz. toevoegt. Dat levert geen problemen op.
Je kunt zoiets ook nog na een autolyse toevoegen als je de boel gaat kneden.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Broodverbeteraar
De meningen verschillen over de broodverbeteraars. Ik moet zeggen dat ik ze wel eens heb gebruikt maar zonder verbeteraars kun je ook prima bakken. Ik vind het niet nodig maar anderen ervaren ze als onmisbaar.
Niet bij brood alleen....
- jesse
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 56
- Lid geworden op: wo 21 apr 2021, 22:05
Re: Broodverbeteraar
Ik gebruik met regelmaat broodverbeteraar, het word er beduidend soepeler door, de vraag is wel of je idd een voordeeg moet doen als je dat gebruikt, (dat voordeeg vervangt de verbeteraar enigzins) later toevoegen kan weinig kwaad denk ik.
Als ik een deeg maak voor dezelfde dag dan gebruik ik vaak broodverbeteraar.
Niet bij pizza, dat laat ik gewoon lang rijpen.
Gebruikte het pas met lange rijstijd, toen was het minder goed gelukt, maar dat is de vraag of het aan de verbeteraar lag of aan het niet goed inknippen van het brood.
Als ik een deeg maak voor dezelfde dag dan gebruik ik vaak broodverbeteraar.
Niet bij pizza, dat laat ik gewoon lang rijpen.
Gebruikte het pas met lange rijstijd, toen was het minder goed gelukt, maar dat is de vraag of het aan de verbeteraar lag of aan het niet goed inknippen van het brood.