Als beginnende bbm broodbakker heb ik best wel veel vragen. Ook het volgende is me niet duidelijk.
Als er staat neem 320 gr water, kun je dan ook 320 gr melk nemen. Of 50%melk en 50%water. Of, zoals ik ook lees neemt men soms karnemelk.
Wanneer doe je dus het een of wanneer het ander?
En wat betreft boter? Gewone margarine vervangen door roomboter. Kan dat?
Smaak verhogend?
Water en/of melk en boter
- LouisM
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 31 mar 2022, 17:19
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Water en/of melk en boter
Ja dat kan. Melk heeft een ander soortelijk gewicht dan water. Je kunt van melk iets meer gebruiken.
Melk maakt het brood zachter, ook de korst.
Margarine vervangen door roomboter kan ook. Daar wordt het brood echt lekkerder van. Ik gebruik uitsluitend roomboter in brooddeeg (heb zelfs nooit margarine in huis ).
Melk maakt het brood zachter, ook de korst.
Margarine vervangen door roomboter kan ook. Daar wordt het brood echt lekkerder van. Ik gebruik uitsluitend roomboter in brooddeeg (heb zelfs nooit margarine in huis ).
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- LouisM
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 15
- Lid geworden op: do 31 mar 2022, 17:19
Re: Water en/of melk en boter
Dank je Levine. Ik ga ermee aan de slag.
Ben benieuwd wat het wordt
Ben benieuwd wat het wordt