Alkali

Voor vragen over meel, gist, en wat je nog meer in een brood wil stoppen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Alkali

Bericht door 1md65 »

Voor het bakken van koekjes heb ik 'alkali' (4 gr )nodig maar heb dit niet; door wat kan ik dit vervangen ?
Alvast bedankt voor jullie reactie
Gebruikersavatar
Lang delfje
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Alkali

Bericht door Lang delfje »

Potas ......
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: Alkali

Bericht door 1md65 »

Kan ik dit ook vervangen door natrium bicarbonaat ?
In het recept speculaas staat dat ik 4 gr alkali en 6 gr natrium moet gebruiken
Alvast bedankt
Gebruikersavatar
De Broodvirtuoos
Deegroller
Berichten: 290
Lid geworden op: di 24 nov 2020, 15:33

Re: Alkali

Bericht door De Broodvirtuoos »

Potas kun je vervangen door ammonium. Ik zou je dan willen adviseren om i.p.v. 4 gram potas, 2 gram ammonium te gebruiken.
Gerezen brood is geprezen brood.

Spiraalkneder: SM-15.
Planeetmenger: Maxima MPM 7l.
Dough sheeter: TYD-330B.
Rijskast: Rofco-RK-48.
Oven: Rofco-B-40.
Snijmachine: Kalmeijer 11 mm.
Gebruikersavatar
Lang delfje
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: za 12 sep 2020, 12:56

Re: Alkali

Bericht door Lang delfje »

Als het voor speculaas is Na2CO3 gebruiken en als zuur om dit te laten werken karnemelk.
Zeker geen ammonium gebruiken dit bak je er niet uit.
Plaats reactie