Je zou naar een aardige warme bakker kunnen gaan en vriendelijk vragen of je mix (multikornmix, gildekornmix, etc. ) mag kopen. De warme bakker gebruikt dat om te mengen met meel (of bloem) om er vervolgens brood mee te maken.
Als je slechts (de warme bakker gebruikt er meer van) 10% van die mix toevoegt aan de GLX dan krijg je een smaakvoller brood.
Holland Meel volkoren GLX
- Jos bakt
- Deegkneder
- Berichten: 163
- Lid geworden op: vr 28 aug 2020, 08:09
- Locatie: Berghem
- Jos bakt
- Deegkneder
- Berichten: 163
- Lid geworden op: vr 28 aug 2020, 08:09
- Locatie: Berghem
Re: Holland Meel volkoren GLX
Dat zou wel fijn zijn als ik daar de samenstelling van zou kennen. Dan hoef ik het niet meer te kopen en kan ik het zelf maken. Die mixen zijn alleen te koop bij een groothandel voor de professionele warme bakkers.
Ik heb een keer een ingrediëntendeclaratie gezien. Ik herinner me: moutmeel, gluten, zout, desempoeder, lijnzaad en wat andere zaden.
Ik heb een keer een ingrediëntendeclaratie gezien. Ik herinner me: moutmeel, gluten, zout, desempoeder, lijnzaad en wat andere zaden.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Holland Meel volkoren GLX
GLX is inderdaad een sterk meel en smaakt anders dan molen gemalen meel. Het is maar net wat je belangrijker vind smaak of luchtigheid. Al vind ik volkorenbrood zonder zaden altijd een beetje saai, dan maakt voor mij niet uit hoe het meel gemalen is.
Ikzelf vind 10% roggemeel in mijn brood reuze lekker. Overigens doe ik altijd:
60% volkoren GLX, 30% goudpatent (bloem), 10% roggemeel.
Dat vind ik echt lekker en daar mik ik dan naar smaak ook een berg zaden oid bij of ook een keertje donker mout ofzo. Net waar ik zin in heb.
Ikzelf vind 10% roggemeel in mijn brood reuze lekker. Overigens doe ik altijd:
60% volkoren GLX, 30% goudpatent (bloem), 10% roggemeel.
Dat vind ik echt lekker en daar mik ik dan naar smaak ook een berg zaden oid bij of ook een keertje donker mout ofzo. Net waar ik zin in heb.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
- Jos bakt
- Deegkneder
- Berichten: 163
- Lid geworden op: vr 28 aug 2020, 08:09
- Locatie: Berghem
Re: Holland Meel volkoren GLX
Ik voeg ook altijd roggemeel toe en 5% pindakaas (100%) en ik decoreer met zaden of soms met roggemeel.
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: Holland Meel volkoren GLX
Super om te horen
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.