Om mijn volkorenbrood van extra vezels te voorzien voeg ik tarwezemelen toe. Ik heb echter de juiste verhouding tussen extra vezels en vocht nog niet gevonden. De tarwezemelen nemen natuuurlijk heel veel extra water op. hierdoor valt mijn brood regelmatig 'uit elkaar' na het bakken.
Mijn recept is nu:
500gr volkorenmeel
8 gr droge gist
1 theelepelzout
100gr tarwezemelen
650ml lauw warm watrer
1 eetlepel margarine
oven voorverwarmen 220gr
45min 200gr bakken in ovenblik
heeft iemand hier meer ervaring mee of tips en suggesties!
alvast bedankt
erik
Ingredienten met tarwezemelen
- erikhamers
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: ma 26 dec 2022, 11:11
- KeesR
- Deegroller
- Berichten: 293
- Lid geworden op: zo 09 jul 2017, 20:41
Re: Ingredienten met tarwezemelen
Al die extra zemelen verzwakken je glutenketens daarom valt t uit elkaar.