Als beginnend hobbybakker ben ik me nog volop aan het oriënteren. Bakken op een steen lijkt me ook wel wat, maar nu zie ik dat er een nieuwe trend is en wel bakken op een dik stuk staal ( Pizza steel) Voordelen zouden zijn: onbreekbaar , warmt sneller op, geeft beter warmte af..
Heeft iemand ervaringen met bakken op zo'n pizzasteel?
( Ik vind zo'n steen wel veel mooier trouwens, Past ook beter bij het beeld dat ik heb van een ouderwetse oven...)
Pizzasteen of Pizza-steel ?
- Genji
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 29 jan 2023, 10:59
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 191
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?
Ik heb ze beidde, 1 kapotte pizza steen die in de tuin ligt als verzwaring op de afdekking van de tuinmeubelset
En een pizzastaal die ik regelmatig gebruik.
Beidde doen hetzelfde, met goed resultaat, mooie knapperige pizza en broodjes.
De pizzasteen kan sneller kapot gaan als je er niet voorzichtig mee om gaat.
Dus mijn keuze is een pizzastaal.

En een pizzastaal die ik regelmatig gebruik.
Beidde doen hetzelfde, met goed resultaat, mooie knapperige pizza en broodjes.
De pizzasteen kan sneller kapot gaan als je er niet voorzichtig mee om gaat.
Dus mijn keuze is een pizzastaal.
- Genji
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 29 jan 2023, 10:59
Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?
Ik heb toch gekozen voor de Pizza Steel.
Ingebrand met lijnzaadolie, Dat ging heel goed. Geen rook en nauwelijks geur,
De plaat houdt enorm lang zijn warmte vast. Brood rijst beter, kleurt beter in als ik bak in een alu-staal vorm en bij een plaatbrood een mooie bruine onderkant.
Ingebrand met lijnzaadolie, Dat ging heel goed. Geen rook en nauwelijks geur,
De plaat houdt enorm lang zijn warmte vast. Brood rijst beter, kleurt beter in als ik bak in een alu-staal vorm en bij een plaatbrood een mooie bruine onderkant.
- MarjoleinB
- Jongste bediende
- Berichten: 45
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 20:11
- Locatie: Boxmeer
Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?
Hoe lang moet je de oven voorverwarmen met een pizza-steel?
Bij mijn pizzasteen is dat 1 uur, is zo’n stalen plaat eerder op temperatuur?
Bij mijn pizzasteen is dat 1 uur, is zo’n stalen plaat eerder op temperatuur?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 3968
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?
Ik heb wel eens elders gelezen dat het een half uur was. Mijn Manz die vooral een paar dikke stalen platen heeft is in 30 minuten warm. De Rofco doet daar minimaal 1,5 a 2 uur over
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Genji
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 14
- Lid geworden op: zo 29 jan 2023, 10:59
Re: Pizzasteen of Pizza-steel ?
25-30 minuten. Werkt perfect. Vooral mijn pizza's zijn nu stukken beter.MarjoleinB schreef: ↑wo 14 jun 2023, 22:12 Hoe lang moet je de oven voorverwarmen met een pizza-steel?
Bij mijn pizzasteen is dat 1 uur, is zo’n stalen plaat eerder op temperatuur?