werkblad
werkblad
Omdat mijn aanrecht ongeschikt is voor her vormen van het deeg gebruik ik daarvoor een grote witte snijplank.
Die worden na verloop van tijd vies, met name als er olie op is gesmeerd.
Wat gebruiken jullie als werkblad?
Die worden na verloop van tijd vies, met name als er olie op is gesmeerd.
Wat gebruiken jullie als werkblad?
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: werkblad
Ik kneed mijn deeg op het werkblad van mijn keuken.
Hier kun je het werkblad zien. Onder het brood dat hier afkoelt is hij gekneed en gevormd.........
Hier kun je het werkblad zien. Onder het brood dat hier afkoelt is hij gekneed en gevormd.........
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: werkblad
Gebruik deze deegplank... is op maat voor mij gemaakt.. olie trekt erin en zorgt dat het hout in prima staat blijft..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 205
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: werkblad
Ik heb een rvs werktafel, ook met een opstaand randje aan de achterkant zoals die mooie deegplank van Rik59. Dat scheelt weer poetsen
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: werkblad
Hij staat hier nog een keer... zowel eerste als tweede bij mij duidelijk zichtbaar...
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?t=5730
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
Re: werkblad
Goede morgen,
Ik zie het helaas niet. Misschien kun je me vertellen waarvan de plank gemaakt is en hoe die behandeld is.
Alvast dank voor de moeite,
Marion
Ik zie het helaas niet. Misschien kun je me vertellen waarvan de plank gemaakt is en hoe die behandeld is.
Alvast dank voor de moeite,
Marion
- allema
- Warme bakker
- Berichten: 545
- Lid geworden op: ma 26 aug 2013, 19:37
- Halfje Bruin
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 99
- Lid geworden op: do 21 jun 2018, 19:52
Re: werkblad
Snap het probleem niet zo, die witte snijplank kan je toch gewoon afwassen? Gewoon met een afwasborstel en een sopje of in de vaatwasser of denk ik nu te simpel?
Taarten bakken beheers ik. Nu nog een luchtig brood.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: werkblad
Dat was ook mijn eerste gedachte.......Halfje Bruin schreef: ↑wo 26 feb 2020, 12:22 Snap het probleem niet zo, die witte snijplank kan je toch gewoon afwassen? Gewoon met een afwasborstel en een sopje of in de vaatwasser of denk ik nu te simpel?
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: werkblad
Zie het probleem wel.. ook ik maak het hier mee met plastic emmertjes en olie.. mijn vrouw klaag al dat het lastig schoonmaken is en dat het zelfs een hardnekkige aanslag kan veroorzaken..
Voor mij is het een emmertje met water en olie.. wat makkelijk te vervangen is.. maar in geval van een plank snap ik dat het lastig is... diverse soorten plastic waar ik het op zie gebeuren...
Mijn deegplank.. Marion je hebt een PB...
Voor mij is het een emmertje met water en olie.. wat makkelijk te vervangen is.. maar in geval van een plank snap ik dat het lastig is... diverse soorten plastic waar ik het op zie gebeuren...
Mijn deegplank.. Marion je hebt een PB...
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- Eef
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 07 nov 2017, 12:22
Re: werkblad
Ik heb een plaat marmer die ik op mijn aanrecht leg als ik ga bakken, soms kun je er een op de kop tikken die als blad voor bv nachtkastje gediend heeft of je gaat naar een handel waar ze grafstenen en aanrechtbladen maken, vaak hebben die stukken liggen die je gratis of voor weinig mag hebben. Ideaal
Re: werkblad
Bedankt voor jullie reacties. Het probleem is er in het begin ook niet. De plastic bladen zijn ( denk ik ) wat poreus. Als je ze langere tijd gebruikt, dan zie je dat er vlekken ontstaan die gelig van kleur zijn. Ik heb van alles geprobeerd om ze weg te poetsen, maar niks helpt echt. En omdat ik het vies vind als er iets in mijn deeg komt ( misschien ook wel van die micro bolletjes plastic? ) heb ik al een paar keer een nieuwe gekocht. Ze zijn niet goedkoop en daarom vroeg ik me af of er een betere / duurzamere / goedkopere oplossing is.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4029
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: werkblad
Dat foto probleem is omdat de originele foto via een onbeveiligde verbinding geserveerd wordt. Als je browser enigszins strikt ingesteld staat zie je onbeveiligde plaatjes niet want dit forum is wel beveiligd.
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 285
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: werkblad
Ik, uh mijn vrouw gebruikt een houten plaat van ca. 60x50x3 cm. (Die ik eigenlijk bedoeld had voor in mijn geluidsstudiootje, Maar ja. Dus ja.)
Deze legt ze op de aanrecht, en dat werk erg goed. Ik zit meestal aan tafel en gebruik dan vrij dunne plastic matjes voor wat nattere degen. Maar ook ik gebruik de plank wel voor de pastamachine. Ik moet zeggen dat die plastic matjes ook niet ideaal werken. Als het deeg blijft plakken, komt het matje mee omhoog.
Deze legt ze op de aanrecht, en dat werk erg goed. Ik zit meestal aan tafel en gebruik dan vrij dunne plastic matjes voor wat nattere degen. Maar ook ik gebruik de plank wel voor de pastamachine. Ik moet zeggen dat die plastic matjes ook niet ideaal werken. Als het deeg blijft plakken, komt het matje mee omhoog.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4029
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: werkblad
Dat van die plastic matjes die mee omhoog komen snap ik wel. In sommige gevallen werkt het wel goed als je de onderkant van je matje wat nat maakt dat blijft het beter liggen. Ik heb het vooral als ik iets moet opbollen, dan mik ik de mat opzij en gebruik gewoon het aanrecht. Niet voor iedereen een optie...
Wil
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Re: werkblad
Kijk eens wat een mooi werkblad Jan van Berkel uit Uden voor mij heeft gemaakt. Ik ben er erg blij mee. Ik meen dat de tip van Rik kwam.
Nogmaals dank!
Nogmaals dank!
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
- Rik59
- Meesterbakker
- Berichten: 1326
- Lid geworden op: wo 13 dec 2017, 23:26
Re: werkblad
Klopt veel plezier ermee!!
Je hebt zeker geen rommel... vergeet em alleen niet in de olie te zetten.. ik heb beide kanten een paar dagen constant gesmeerd met zonnebloemolie tot hij niet meer opnam..
Had Jan ook verteld em regelmatig om te draaien??
En... kan Jan nu al een glutenvrij broodje bakken?? Hij was toen op zoek naar recepten..
Je hebt zeker geen rommel... vergeet em alleen niet in de olie te zetten.. ik heb beide kanten een paar dagen constant gesmeerd met zonnebloemolie tot hij niet meer opnam..
Had Jan ook verteld em regelmatig om te draaien??
En... kan Jan nu al een glutenvrij broodje bakken?? Hij was toen op zoek naar recepten..
The sound of success is the ‘singing’ loaf - the sound of crackling as the crust cools.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
The song of fresh bread
RESPECT, TIJD EN TEMPERATUUR ZIJN DE VOORNAAMSTE GEREEDSCHAPPEN VOOR DE LEKKERSTE EN FRAAISTE BRODEN.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: werkblad
Inoliën met gekookt lijnzaadolie. Wordt niet ranzig, zonnebloemolie wel.
Te koop in de bouwmarkt.
Te koop in de bouwmarkt.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- Vitamine C
- Warme bakker
- Berichten: 690
- Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57
Re: werkblad
Of gewoon in supermarkten
Re: werkblad
Jan heeft hem al voor mij in de olie gezet. Ik ben niet zo handig in die dingen.Rik59 schreef: ↑do 12 mar 2020, 20:05 Klopt veel plezier ermee!!
Je hebt zeker geen rommel... vergeet em alleen niet in de olie te zetten.. ik heb beide kanten een paar dagen constant gesmeerd met zonnebloemolie tot hij niet meer opnam..
Had Jan ook verteld em regelmatig om te draaien??
En... kan Jan nu al een glutenvrij broodje bakken?? Hij was toen op zoek naar recepten..
Hij heeft gezegd dat ik hem moet omdraaien en ervoor moet zorgen dat hij voldoende lucht rondom krijgt zodat hij goed kan drogen.
Of hij een broodje kan bakken heeft hij me niet verraden
Re: werkblad
Zie mijn bericht aan Rik. Dank je voor het meedenkenBakkerGerrit schreef: ↑do 12 mar 2020, 22:35 Inoliën met gekookt lijnzaadolie. Wordt niet ranzig, zonnebloemolie wel.
Te koop in de bouwmarkt.
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: werkblad
Thuis een oud tussenstuk met een oude keuken er in, Daar werk ik op een ouderwets rvs keuken blad werkt geweldig
Passie voor de ambacht!.
- Frens
- Deegkneder
- Berichten: 122
- Lid geworden op: do 21 nov 2019, 16:10
Re: werkblad
Werk zelf met 2 witte plexiglas platen 50x50cm op 2 siliconen anti-slip matten;
- mooi glad oppervlak (opbollen & vormen )
- hygiënisch,
- makkelijk schoonmaken
- makkelijk opbergen (in oude kussensloop )
- lekker licht spul
- mooi glad oppervlak (opbollen & vormen )
- hygiënisch,
- makkelijk schoonmaken
- makkelijk opbergen (in oude kussensloop )
- lekker licht spul
Kneder: Ankarsrum Assistent
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
Oven: IGNIS (simpel boven-onder)
“Kennis is macht”, had je gedacht maar kunnen is het, en dat komt van doen!
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: werkblad
Ben ik benieuwd of Jan van Berkel er ook voor mij één zou kunnen/willen maken, Eentje van ca. 95x56cm zodat ie mooi over de inductieplaat heen valt van mij nieuw 90cm smegMarionbakt schreef: ↑do 12 mar 2020, 15:57 Kijk eens wat een mooi werkblad Jan van Berkel uit Uden voor mij heeft gemaakt. Ik ben er erg blij mee. Ik meen dat de tip van Rik kwam.
Nogmaals dank!
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- Arie
- Deegkneder
- Berichten: 102
- Lid geworden op: di 31 mar 2020, 21:17
- Locatie: Leiden
Re: werkblad
Mijn werkplank meet 40 cm x 60 cm, volgens mij beukenhout, ooit gekocht bij de Gamma.
Een week of zes geleden, al zoekend op internet en nog geen lid van dit forum, kwam ik een goed advies voor het onderhoud van een houten werkbank tegen van BakkerGerrit en heb mijn kneedplank een aantal keren ingesmeerd met lijnolie, steeds goed drogen, weer insmeren en drogen. Vier ronde kunststof onderleggers op het keukenblad en daarop mijn kneedplank. Schuift niet en beschadigt het aanrechtblad niet.
Een week of zes geleden, al zoekend op internet en nog geen lid van dit forum, kwam ik een goed advies voor het onderhoud van een houten werkbank tegen van BakkerGerrit en heb mijn kneedplank een aantal keren ingesmeerd met lijnolie, steeds goed drogen, weer insmeren en drogen. Vier ronde kunststof onderleggers op het keukenblad en daarop mijn kneedplank. Schuift niet en beschadigt het aanrechtblad niet.
Mijn dagelijks brood...
- Adriaantje54
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: do 08 dec 2022, 15:38
Re: werkblad
Op zoek naar een betaalbare plank om brood op te kneden kwam ik de Lämplig van Ikea tegen.
Bamboe plank van 46x53.
Lekker in de olie...
Anti slipmatje eronder...perfect.
Bamboe plank van 46x53.
Lekker in de olie...
Anti slipmatje eronder...perfect.