Hey
Heeft er hier iemand ervaring met brood bakken in een gietijzeren kom? Heeft dit een mooi resultaat, heeft dit voor en nadelen? Werkwijze, recepten
Groeten Alexander
Gietijzeren kom
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Gietijzeren kom
Ik heb nog nooit brood gebakken in een gietijzeren kom. Wel in een gietijzeren pan met deksel. Dat gaat dus prima. De toegevoegde waarde van bakken in een gietijzeren kom zie ik niet zo maar misschien hebben anderen daar ervaringen mee?
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Gietijzeren kom
Bestaan er gietijzeren kommen dan? Ben je niet in de war met een gietijzeren pan? Je kunt in iedere pan die in de oven kan brood bakken. Als je bakt in een pan, gietijzer of niet, moet er tijdens het eerste deel van de baktijd een deksel op.
Er zijn ook wel gietijzeren broodbakvormen, merk weet ik ff niet. Daar zit dan weer geen deksel op.
Er zijn ook wel gietijzeren broodbakvormen, merk weet ik ff niet. Daar zit dan weer geen deksel op.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Re: Gietijzeren kom
Ik gebruik een grote gietijzeren pan als dutch oven (eerste deel baktijd met deksel). En een kleinere als bakvorm (zonder deksel). Ik heb ook een gietijzeren broodvorm.
Bevalt me allemaal erg goed en gaat bovendien een leven lang mee.
Bevalt me allemaal erg goed en gaat bovendien een leven lang mee.
Re: Gietijzeren kom
Ik weet geen nadelen te noemen. Gietijzer werkt geweldig. :2th: Het brood komt er altijd mooi uit (en anders ligt het niet aan het gietijzer.. ).
Dit weekeinde het gietijzer als bakvorm gebruikt voor een panettone. En nu ligt er een brood in de dutch oven, heb net de deksel er af gehaald. Door de deksel er het merendeel van de tijd op te laten blijft het deeg vochtiger, het laatste deel verwijder je de deksel voor een knapperige korst. Geen "gedoe" met water in de oven.
Ik ben een fan!
Dit weekeinde het gietijzer als bakvorm gebruikt voor een panettone. En nu ligt er een brood in de dutch oven, heb net de deksel er af gehaald. Door de deksel er het merendeel van de tijd op te laten blijft het deeg vochtiger, het laatste deel verwijder je de deksel voor een knapperige korst. Geen "gedoe" met water in de oven.
Ik ben een fan!