bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Voor alle vragen over deegrollers, bakblikken, rijsmandjes, broodmessen, graanmolens, rijskasten en andere gereedschappen.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Phyl
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 12:27

bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Bericht door Phyl »

hallo,

Voor t eerst desembrood gebakken in een blauwstaal blik. Vooraf ingebrand, 230 graden half uur, ingevet met geraffineerde kokosolie.
Zag er goed uit maar toen mijn brood eruit kwam zag ik dat de blikken helemaal onder de roestplekken zaten, na 1x!
Wat gaat er mis?

groet
phyl
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Bericht door Levinebaktbrood »

Ik brand blikken voor de zekerheid altijd 2 x in. Ik weet ook niet zeker of kokosolie de juiste keuze is voor het inbranden. N het inbranden mag je bakblikken nooit meer afwassen, alleen schoonvegen.

Zag je de roestplekken direct nadat je brood uit het blik gelost had? Dat zou wel heel vreemd zijn. Ware het niet dat desem bakblikken kan aantasten.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Gebruikersavatar
Phyl
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: zo 05 feb 2017, 12:27

Re: bakblik van blauwstaal direct roestplekken

Bericht door Phyl »

ja , was inderdaad direct toen ik het brood eruit haalde. Dus na het eerste gebruik. Inwerking van het zuur? zou kunnen.
Dan voortaan maar een bakpapiertje erin,...

Kokosolie gekozen omdat je je dat het hoogst mag verhitten....
Plaats reactie