Pagina 1 van 1

Staalplaat

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 13:50
door Marionbakt
Ik heb een staalplaat besteld om op te bakken. Ik verwacht hem binnenkort. Wie heeft er ervaring mee?

Re: Staalplaat

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 15:17
door Vitamine C
Ah waar heb je gekocht als ik vragen mag? Zoek er een voor koekjes ed.

Re: Staalplaat

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 16:34
door RedYssel
Ga je deze met de oven voorverwarmen of wil je m koud gebruiken?. Met voorverwarmen kun je er prima brood op schieten!

Re: Staalplaat

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 18:06
door Levinebaktbrood
Ik heb hem al maanden in huis, nog niks mee gedaan :o

Vit C: ik heb hem hier gekocht, maar ik weet niet of je koekjes kan bakken op deze plaat.

Re: Staalplaat

Geplaatst: vr 03 apr 2020, 21:35
door Vitamine C
Ah die is iets te dik, moet ca 2,5/3mm zijn. Maar bedankt voor de tip.

Re: Staalplaat

Geplaatst: za 04 apr 2020, 13:48
door Marionbakt
Ik heb hem via iemand op Faceboek in Duitsland besteld. Ik ga hem voorverwarmen zoals pizzasteen ( begreep dat dat 40 minuten moet ) en dan het brood erop schieten. Ik denk dat hij niet geschikt is om koekjes op te bakken. Ik zal een foto plaatsen als hij klaar is om op te bakken. Ik moet hem eerst inbranden met lijnzaadolie.

Re: Staalplaat

Geplaatst: za 04 apr 2020, 18:34
door Joannes
RedYssel schreef: vr 03 apr 2020, 16:34 Ga je deze met de oven voorverwarmen of wil je m koud gebruiken?. Met voorverwarmen kun je er prima brood op schieten!
Ik lees even mee omdat ik gisteren ook een aantal bakplaten voor mijn oven besteld heb. Leek me handig om de rijsmandjes buiten de oven op de bakplaat om te draaien en daarna de plaat met deeg op de steen te plaatsen. Voorverwamen kan dan op deze manier niet. Heeft het dan veel nadeel als ik de onverwarmde plaat met deeg in de oven schuif?
Gelet op de prijs zal het echter wel om dunne plaat gaan.

Re: Staalplaat

Geplaatst: za 04 apr 2020, 19:13
door RedYssel
Kwa bakken gaat het wel schelen ja!. Kan wel hoor maar dat is beter met bolletjes ipv krokant brood!.

Re: Staalplaat

Geplaatst: zo 05 apr 2020, 03:53
door Levinebaktbrood
Joannes schreef: za 04 apr 2020, 18:34
RedYssel schreef: vr 03 apr 2020, 16:34 Ga je deze met de oven voorverwarmen of wil je m koud gebruiken?. Met voorverwarmen kun je er prima brood op schieten!
Ik lees even mee omdat ik gisteren ook een aantal bakplaten voor mijn oven besteld heb. Leek me handig om de rijsmandjes buiten de oven op de bakplaat om te draaien en daarna de plaat met deeg op de steen te plaatsen. Voorverwamen kan dan op deze manier niet. Heeft het dan veel nadeel als ik de onverwarmde plaat met deeg in de oven schuif?
Gelet op de prijs zal het echter wel om dunne plaat gaan.
Je kunt een bakplaat niet vergelijken met een stalen plaat, compleet ander product. De staalplaat is een plaat die je net als een losse pizza-/broodbaksteen eerst goed heet moet laten worden. Uitstekend om vloerbroden op te bakken.

Deeg vanuit de rijsmandjes eerst op een koude bakplaat en dan de bakplaat op een steen zetten is best wel ongebruikelijk. Beter is het om het deeg direct op de hete steen te schieten.

Re: Staalplaat

Geplaatst: za 11 apr 2020, 13:56
door Marionbakt
Mijn eerste brood gebakken op een staalplaat.
Na 5x inbranden.jpg
P3.jpg