Pagina 1 van 1

Pizzasteen of staalplaat?

Geplaatst: vr 05 jun 2020, 22:57
door WesleyNL
Door een ongelukje is mn pizza steen gebroken..

Dat betekend dat we weer een excuus hebben om
Op zoek te gaan naar een ander product.
Ik was namelijk niet super tevreden over mn huidige.
Ik vond de bovenkant eigenlijk iets te grof.

Wat zouden jullie kiezen?

Een steen of staalplaat? (Dit aangezien het met steen juist de bedoeling is dat het vocht opneemt waardoor het deeg krokanter zou moeten worden?)

En eventueel nog welke? :-)

Alvast bedankt!

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Geplaatst: vr 05 jun 2020, 23:27
door Levinebaktbrood
Ohh en je had de steen toch pas? Dat de bovenkant grof is maakt toch niet uit? Maar maakt niks meer uit hij is toch stuk :shock:. Je kunt beter een stalen plaat kopen, die kan niet stuk :lol:

Ik heb een stalen plaat (al maanden) maar nog steeds niet gebruikt :?, moet hem eerst inbranden en dat vergeet ik steeds. Ik heb er wel hele goede verhalen over gehoord, vandaar dat ik hem gekocht heb. Ik heb hem bij Italiëplein.nl gekocht.

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Geplaatst: vr 05 jun 2020, 23:54
door WesleyNL
Ja, maar ik had hem tegen een kast gezet toen hij nog een beetje warm was gisteravond en vandaag tikte ik hem omver..

Ik vond de steen dusdanig grof dat ik zelfs contact met de winkel heb opgenomen om te vragen of het niet gewoon een steen was om een oven mee te bouwen.

Ik ben dus opzoek naar een andere of een alternatief.

Ik lees ook goede berichten over staalplaat en inderdaad, die valt niet stuk 😂
Maar die neemt dan geen vocht op terwijl een steen dat dan wel weer doet.

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Geplaatst: vr 05 jun 2020, 23:59
door Rik59
Ik gebruik iets als dit... glad.. zeer tevreden...

https://www.hornbach.nl/shop/Tenneker-p ... tikel.html

Re: Pizzasteen of staalplaat?

Geplaatst: za 06 jun 2020, 00:09
door WesleyNL
Die ziet er wel mooi uit ja.
Maar wel een beetje klein.

40x35 zou mooi zijn.
Ik merk dat het met 3 stokbroden best vrij krap is met een diepte van 30 cm